Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullt skitrøkk

Det blir en folksom skimaraton i Todalen i slutten av april. Her fra konkurransen i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Fullt skitrøkk

Over 500 skiløpere har meldt seg på Svalbard skimaraton i april.

Årets maraton er det 21. i rekkka. Fra den spede begynnelsen i 1993, har konkurransen nå vokst seg stor. I fjor deltok 599 skiløpere fra ti ulike land. I år ventes det nok en deltakerrekord.

– Per nå har vi 510 påmeldte, og vi tar høyde for at vi får rundt 650 deltakere i år, sier Helle M. Jakobsen i rennkomiteen.


Mer folkefest

Skimaratonen starter ved Todalen og går videre inn Bødalen og Gangdalen. I målområdet legger arrangørene opp til aktiviteter for publikum.

– Vi ønsker mer liv ved startområdet, blant annet aktiviteter for barn. Spitsbergen Travel er også på plass med sin lavvo, og vi jobber med å få direkte bildeoverføring fra Fritham og ned målområdet. Dette håper vi å kunne få vist på skjermer i målområdet, slik at publikum kan følge innspurten, sier Jakobsen og legger til:

– Målet vårt er at skimaratonen skal bli en folkefest, et arrangement for hele byen. Vi jobber derfor med å få til et tettere samarbeid med næringslivet i årene framover. Vi har også nye planer for banketten etter løpet i år, sier hun.


FIS-godkjent

Som i fjor, settes det opp gratisbusser fra overnattingsstedene i byen og ut til Todalen.

Nytt av året er at Svalbard skimaraton har fått godkjennelse fra det internasjonale skiforbundet, FIS.

– Det betyr at vi nå står på terminlista for hele Europa og dermed blir en offisiell skimaraton i FIS-regi. Vi får også opp en teknisk delegert fra Norges skiforbund som er godkjent av FIS, sier Jakobsen.

Årets skimaraton går av stabelen lørdag 27. april, påmeldingsfristen er 19. april.


Hevet taket

I fjor satte arrangørene et tak på 500 deltakere, men opphevet senere dette taket.

Med to flyselskaper, er det i bunn og grunn Longyearbyens hotellkapasitet som setter en begrensning på antall deltakere. Begrensningen anslås av arrangørene til rundt 900 deltakere.

Allerede nå begynner flybillettene å bli dyre. Onsdag kostet en Norwegian-billett for Oslo-Longyearbyen fredag 26. april drøye 3.500 kroner. Det er tre ganger dyrere enn fredagene før og etter. En tilsvarende SAS-billett kostet 3.200 kroner, trippel pris av fredagene før og etter.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!