Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullt skitrøkk

Det blir en folksom skimaraton i Todalen i slutten av april. Her fra konkurransen i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Fullt skitrøkk

Over 500 skiløpere har meldt seg på Svalbard skimaraton i april.

Årets maraton er det 21. i rekkka. Fra den spede begynnelsen i 1993, har konkurransen nå vokst seg stor. I fjor deltok 599 skiløpere fra ti ulike land. I år ventes det nok en deltakerrekord.

– Per nå har vi 510 påmeldte, og vi tar høyde for at vi får rundt 650 deltakere i år, sier Helle M. Jakobsen i rennkomiteen.


Mer folkefest

Skimaratonen starter ved Todalen og går videre inn Bødalen og Gangdalen. I målområdet legger arrangørene opp til aktiviteter for publikum.

– Vi ønsker mer liv ved startområdet, blant annet aktiviteter for barn. Spitsbergen Travel er også på plass med sin lavvo, og vi jobber med å få direkte bildeoverføring fra Fritham og ned målområdet. Dette håper vi å kunne få vist på skjermer i målområdet, slik at publikum kan følge innspurten, sier Jakobsen og legger til:

– Målet vårt er at skimaratonen skal bli en folkefest, et arrangement for hele byen. Vi jobber derfor med å få til et tettere samarbeid med næringslivet i årene framover. Vi har også nye planer for banketten etter løpet i år, sier hun.


FIS-godkjent

Som i fjor, settes det opp gratisbusser fra overnattingsstedene i byen og ut til Todalen.

Nytt av året er at Svalbard skimaraton har fått godkjennelse fra det internasjonale skiforbundet, FIS.

– Det betyr at vi nå står på terminlista for hele Europa og dermed blir en offisiell skimaraton i FIS-regi. Vi får også opp en teknisk delegert fra Norges skiforbund som er godkjent av FIS, sier Jakobsen.

Årets skimaraton går av stabelen lørdag 27. april, påmeldingsfristen er 19. april.


Hevet taket

I fjor satte arrangørene et tak på 500 deltakere, men opphevet senere dette taket.

Med to flyselskaper, er det i bunn og grunn Longyearbyens hotellkapasitet som setter en begrensning på antall deltakere. Begrensningen anslås av arrangørene til rundt 900 deltakere.

Allerede nå begynner flybillettene å bli dyre. Onsdag kostet en Norwegian-billett for Oslo-Longyearbyen fredag 26. april drøye 3.500 kroner. Det er tre ganger dyrere enn fredagene før og etter. En tilsvarende SAS-billett kostet 3.200 kroner, trippel pris av fredagene før og etter.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!