Fullsatt vorspiel

Jazzfesten er igang i Longyearbyen.

Det var trangt om plassen foran scenen da lokale krefter dro igang vorspielet til årets Polarjazz. Her er Maja-Stina Ekstedt i sving med storbandet.
Publisert
Blåmyra bluesgrassband er i sving på scenen.

Det var trangt om plassen og god stemning under vorspielet i restauranten på Polarhotellet onsdag kveld. Vorspielet markerer starten på årets jazzfest og verdens nordligste jazzfestival, og lokale musikere kom på rekke og rad opp på scenen for å servere musikalske smakebiter til de frammøtte.

I motsetning til tidligere festivaler har arrangøren av praktiske hensyn valgt bort kulturhuset til fordel for hotellet og enkelte mindre scener i Longyearbyen, som Kroa, Gruvelageret, Karlsberger Pub og Svalbard Kirke, hvor festivalen avsluttes søndag.

I fjor var det Mezzoforte og Lissie som slo an tonen under åpningskonserten. I år er det Vidar Johnsen, med bakgrunn fra blant annet Vamp, og Violet Road som drar igang med den offisielle åpningen på hovedscenen.

Onsdag formiddag var det travelt inne i restauranten på Polarhotellet, mens scene, lyd og lys ble rigget opp.
Billettsalget har vært bra, og flere konserter er utsolgt. Det er stadig muligheter, men da gjelder det å være raskt ute.

Polarjazz ble første gang arrangert i 1998.

Powered by Labrador CMS