Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullsatt vorspiel

Det var trangt om plassen foran scenen da lokale krefter dro igang vorspielet til årets Polarjazz. Her er Maja-Stina Ekstedt i sving med storbandet. FOTO: Eirik Palm

Fullsatt vorspiel

Jazzfesten er igang i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2015 kl 09:52

Det var trangt om plassen og god stemning under vorspielet i restauranten på Polarhotellet onsdag kveld. Vorspielet markerer starten på årets jazzfest og verdens nordligste jazzfestival, og lokale musikere kom på rekke og rad opp på scenen for å servere musikalske smakebiter til de frammøtte.

I motsetning til tidligere festivaler har arrangøren av praktiske hensyn valgt bort kulturhuset til fordel for hotellet og enkelte mindre scener i Longyearbyen, som Kroa, Gruvelageret, Karlsberger Pub og Svalbard Kirke, hvor festivalen avsluttes søndag.

I fjor var det Mezzoforte og Lissie som slo an tonen under åpningskonserten. I år er det Vidar Johnsen, med bakgrunn fra blant annet Vamp, og Violet Road som drar igang med den offisielle åpningen på hovedscenen.

Onsdag formiddag var det travelt inne i restauranten på Polarhotellet, mens scene, lyd og lys ble rigget opp.
Billettsalget har vært bra, og flere konserter er utsolgt. Det er stadig muligheter, men da gjelder det å være raskt ute.

Polarjazz ble første gang arrangert i 1998.

Nøkkelord

Se bildet større

Blåmyra bluesgrassband er i sving på scenen. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!