Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullsatt kirke mintes Kjell

Etter ett minutts stillhet strømmet folk fram mot alteret for å tenne et lys for Kjell Mork. FOTO: Birger Amundsen

Fullsatt kirke mintes Kjell

Det var et vakkert og rørende farvel med Kjell Mork under minnestunden i Svalbard kirke onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 11:04

Minnestunden for den tidligere læreren, ordføreren, foreningsmannen – og moromannen ikke minst, fylte kirken i Longyearbyen.

– En av Svalbards bautaer har tatt farvel. Vår alles Kjell. Kjell Mork. Karakteristisk med sitt skjegg og sin lune væremåte. Levende i all sin frodighet med sine historier. De fleste var til og med sanne. Kjell var historie. Noe av Svalbards historie er nå borte. Et vakkert varmt og godt menneske er gått over i evigheten, sa sogneprest Leif Magne Helgesen, etter at Store Norske Mandskor hadde åpnet med «Norske fjell».


Lun og varm

Kjellrun Eggenfellner har kjent Kjell Mork siden han kom til Longyearbyen i 1977. Hun leste diktet «Lunt i natten», et av hans favorittdikt.

– Din kjærlighet til Svalbard og til oss som bor her skal vi aldri glemme, sa Anita Johansen, som framførte minneord på vegne av lokalstyret.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø trakk fram Kjell som en varm og humoristisk person, og hans pragmatiske og samlende egenskaper som lokalstyreleder.

– Kjell var en lavmelt person, og han har bidratt til å forme samfunnet, sa Ingerø.

Sysselmannen trakk også fram Kjells brede kontaktflate, og minnet om hans mange polske og russiske venner.


Bisettes

Kjell Mork (64) døde forrige onsdag i Kristiansand, etter kort tids sykeleie. Fredag bisettes han fra Oddernes kirke i Kristiansand. Flere fra Longyearbyen vil være til stede under bisettelsen.

Les også:

Fullsatt kirke mintes KjellKjell Mork er død
Se bildet større

Håvar Fjerdingøy, en av Kjells gamle kompiser, sitter i styret for Svalbard Museum og framførte minneord fra museet. Kjell Mork har vært en sentral person i museet i alle år, siden 1988 som styreleder. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Heinrich Eggenfellner og Per Nilssen (t.h.) var blant de mange som tente et lys for sin gamle venn. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!