Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullsatt kirke mintes Kjell

Etter ett minutts stillhet strømmet folk fram mot alteret for å tenne et lys for Kjell Mork. FOTO: Birger Amundsen

Fullsatt kirke mintes Kjell

Det var et vakkert og rørende farvel med Kjell Mork under minnestunden i Svalbard kirke onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 11:04

Minnestunden for den tidligere læreren, ordføreren, foreningsmannen – og moromannen ikke minst, fylte kirken i Longyearbyen.

– En av Svalbards bautaer har tatt farvel. Vår alles Kjell. Kjell Mork. Karakteristisk med sitt skjegg og sin lune væremåte. Levende i all sin frodighet med sine historier. De fleste var til og med sanne. Kjell var historie. Noe av Svalbards historie er nå borte. Et vakkert varmt og godt menneske er gått over i evigheten, sa sogneprest Leif Magne Helgesen, etter at Store Norske Mandskor hadde åpnet med «Norske fjell».


Lun og varm

Kjellrun Eggenfellner har kjent Kjell Mork siden han kom til Longyearbyen i 1977. Hun leste diktet «Lunt i natten», et av hans favorittdikt.

– Din kjærlighet til Svalbard og til oss som bor her skal vi aldri glemme, sa Anita Johansen, som framførte minneord på vegne av lokalstyret.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø trakk fram Kjell som en varm og humoristisk person, og hans pragmatiske og samlende egenskaper som lokalstyreleder.

– Kjell var en lavmelt person, og han har bidratt til å forme samfunnet, sa Ingerø.

Sysselmannen trakk også fram Kjells brede kontaktflate, og minnet om hans mange polske og russiske venner.


Bisettes

Kjell Mork (64) døde forrige onsdag i Kristiansand, etter kort tids sykeleie. Fredag bisettes han fra Oddernes kirke i Kristiansand. Flere fra Longyearbyen vil være til stede under bisettelsen.

Les også:

Se bildet større

Håvar Fjerdingøy, en av Kjells gamle kompiser, sitter i styret for Svalbard Museum og framførte minneord fra museet. Kjell Mork har vært en sentral person i museet i alle år, siden 1988 som styreleder. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Heinrich Eggenfellner og Per Nilssen (t.h.) var blant de mange som tente et lys for sin gamle venn. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!