Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullsatt kirke mintes Kjell

Etter ett minutts stillhet strømmet folk fram mot alteret for å tenne et lys for Kjell Mork. FOTO: Birger Amundsen

Fullsatt kirke mintes Kjell

Det var et vakkert og rørende farvel med Kjell Mork under minnestunden i Svalbard kirke onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 11:04

Minnestunden for den tidligere læreren, ordføreren, foreningsmannen – og moromannen ikke minst, fylte kirken i Longyearbyen.

– En av Svalbards bautaer har tatt farvel. Vår alles Kjell. Kjell Mork. Karakteristisk med sitt skjegg og sin lune væremåte. Levende i all sin frodighet med sine historier. De fleste var til og med sanne. Kjell var historie. Noe av Svalbards historie er nå borte. Et vakkert varmt og godt menneske er gått over i evigheten, sa sogneprest Leif Magne Helgesen, etter at Store Norske Mandskor hadde åpnet med «Norske fjell».


Lun og varm

Kjellrun Eggenfellner har kjent Kjell Mork siden han kom til Longyearbyen i 1977. Hun leste diktet «Lunt i natten», et av hans favorittdikt.

– Din kjærlighet til Svalbard og til oss som bor her skal vi aldri glemme, sa Anita Johansen, som framførte minneord på vegne av lokalstyret.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø trakk fram Kjell som en varm og humoristisk person, og hans pragmatiske og samlende egenskaper som lokalstyreleder.

– Kjell var en lavmelt person, og han har bidratt til å forme samfunnet, sa Ingerø.

Sysselmannen trakk også fram Kjells brede kontaktflate, og minnet om hans mange polske og russiske venner.


Bisettes

Kjell Mork (64) døde forrige onsdag i Kristiansand, etter kort tids sykeleie. Fredag bisettes han fra Oddernes kirke i Kristiansand. Flere fra Longyearbyen vil være til stede under bisettelsen.

Les også:

Se bildet større

Håvar Fjerdingøy, en av Kjells gamle kompiser, sitter i styret for Svalbard Museum og framførte minneord fra museet. Kjell Mork har vært en sentral person i museet i alle år, siden 1988 som styreleder. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Heinrich Eggenfellner og Per Nilssen (t.h.) var blant de mange som tente et lys for sin gamle venn. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!