Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fullmånen blir mørk

I ettermiddag blir det total måneformørkelse, når månen bli spist opp av skyggen fra jorda.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.12.2011 kl 07:00

Klokken 13.45 vil månen begynne å gå inn i jordskyggen. Klokken 15.06 vil den være helt mørk, ifølge himmelkalenderen.com. Den totale formørkelsen vil vare i 51 minutter.

– Tidspunktet på døgnet og året er perfekt for at virkelig mange mennesker skal få oppleve dette flotte fenomenet. Månen kommer til å virke mye større og mer imponerende enn vanlig, sier astronom Knut Jørgen Røed Ødegård til NRK.no.

Neste i 2015

Neste totale måneformørkelse som kan oppleves fra norsk jord, kommer først i september 2015, skriver astronom Jan-Erik Ovaldsen i en epost til Svalbardposten. For øvrig vil lav måne gi fine fotomuligheter, skriver han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!