Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fulle hus på Polarjazz

Arnfinn Elvertrø (t.v.), Arne Langeland, Bjørn Arnestad og Sveinung Lystrup Thesen spiller i Store Norske jazzkvintett. FOTO: Torill Ustad Stav

Fulle hus på Polarjazz

I går kveld åpnet årets utgave av Polarjazz, som har opplevd et strålende forhåndssalg til tross for problemer med billettsystemet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2009 kl 12:08

For første gang har alle de 120 passene som er lagt ut for festivalen blitt solgt. Onsdag ettermiddag var det bare igjen billetter til fredag kveld.

Disse blir solgt på Polarhotellet. Det legges også ut 30 ekstra billetter til torsdag kveld i døra, men lørdag er det helt fullt.

– Lørdagen var den dagen det var mest rift om billettene også i fjor, forklarer Helen Flå i Polarjazz.

Hun er fornøyd med at billettsalget har gått såpass bra.

– Men vi er ikke fornøyd med slik systemet har fungert i år, sier Flå.

Billettproblemer

Billetter til Polarjazz kunne bare kjøpes via Svalbard Reiseliv sine nettsider før festivalstart, og mange fikk problemer med bestillingen.

– Eurolink, som sørger for betalingssystemet hos oss slet med feil i forrige uke. Flere som kjøpte billetter fikk feilmelding da de skulle betale og forsøkte å bestille igjen. Så ble begge bestillingene registrert hos oss, forklarer Ann-Kristin Gjelsten, reiselivskoordinator hos Svalbard Reiseliv.

Ekstra bestillinger

I løpet av tirsdagen ringte Gjelsten rundt til over 30 personer som sto registrert med bestillinger hvor betalingen ikke var gått i orden, for å undersøke om de virkelig skulle ha billettene. Resultatet ble at over 20 ekstra billetter ble lagt ut igjen for salg.

Gjelsten vil ikke gå med på at det er upraktisk å bare ha billettsalg på nett.

– Skal vi få til tellinga må alt salg skje gjennom en kanal. Og er det noen som ikke har nett selv kjenner de sikkert noen som har tilgang, mener Gjelsten.

I fjor hadde ikke Polarjazz noen problemer med billettsalg gjennom Svalbard Reiseliv.

Vorspiel

Onsdag kveld åpnet Polarjazz med det tradisjonelle vorspielet.

Store norske jazzkvintett, med Lystrup Thesen på vokal, Bjørn Arnestad på trekkspill, Lasse Stener Hansen på trommer, Arne Langeland på gitar og Arnfinn Elvertrø på bass var andre band opp på scenen da Polarjazz 2009 ble åpnet med Jazzvorspiel onsdag kveld. Kvintetten disket opp med sine egne versjoner av klassikerne «Fly me to the moon» og «Blue moon».

På gulvet

Og det var en fullsatt sal de lokale artistene fikk prøve seg foran. Rundt 300 mennesker hadde tatt turen til Brasseri Nansen, og flere tar etter hvert imot tilbudet om å trekke fram på gulvet foran scenen med øl- og vinglass.

Blåmyra bluegrassband åpnet vorspielet med brask og bram og fikk stormende jubel, også jazzkvintetten fra gruveselskapet høstet applaus fra hjemmepublikummet. I løpet av kvelden fikk publikum også med seg Store Norske mannskor, Anne Lise Klungseth Sandvik, elever fra kulturskolen og mange andre lokale talenter. 

Last ned vedlegg

Vorspiel2.jpg

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!