Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fulle hus på Polarjazz

Arnfinn Elvertrø (t.v.), Arne Langeland, Bjørn Arnestad og Sveinung Lystrup Thesen spiller i Store Norske jazzkvintett. FOTO: Torill Ustad Stav

Fulle hus på Polarjazz

I går kveld åpnet årets utgave av Polarjazz, som har opplevd et strålende forhåndssalg til tross for problemer med billettsystemet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2009 kl 12:08

For første gang har alle de 120 passene som er lagt ut for festivalen blitt solgt. Onsdag ettermiddag var det bare igjen billetter til fredag kveld.

Disse blir solgt på Polarhotellet. Det legges også ut 30 ekstra billetter til torsdag kveld i døra, men lørdag er det helt fullt.

– Lørdagen var den dagen det var mest rift om billettene også i fjor, forklarer Helen Flå i Polarjazz.

Hun er fornøyd med at billettsalget har gått såpass bra.

– Men vi er ikke fornøyd med slik systemet har fungert i år, sier Flå.

Billettproblemer

Billetter til Polarjazz kunne bare kjøpes via Svalbard Reiseliv sine nettsider før festivalstart, og mange fikk problemer med bestillingen.

– Eurolink, som sørger for betalingssystemet hos oss slet med feil i forrige uke. Flere som kjøpte billetter fikk feilmelding da de skulle betale og forsøkte å bestille igjen. Så ble begge bestillingene registrert hos oss, forklarer Ann-Kristin Gjelsten, reiselivskoordinator hos Svalbard Reiseliv.

Ekstra bestillinger

I løpet av tirsdagen ringte Gjelsten rundt til over 30 personer som sto registrert med bestillinger hvor betalingen ikke var gått i orden, for å undersøke om de virkelig skulle ha billettene. Resultatet ble at over 20 ekstra billetter ble lagt ut igjen for salg.

Gjelsten vil ikke gå med på at det er upraktisk å bare ha billettsalg på nett.

– Skal vi få til tellinga må alt salg skje gjennom en kanal. Og er det noen som ikke har nett selv kjenner de sikkert noen som har tilgang, mener Gjelsten.

I fjor hadde ikke Polarjazz noen problemer med billettsalg gjennom Svalbard Reiseliv.

Vorspiel

Onsdag kveld åpnet Polarjazz med det tradisjonelle vorspielet.

Store norske jazzkvintett, med Lystrup Thesen på vokal, Bjørn Arnestad på trekkspill, Lasse Stener Hansen på trommer, Arne Langeland på gitar og Arnfinn Elvertrø på bass var andre band opp på scenen da Polarjazz 2009 ble åpnet med Jazzvorspiel onsdag kveld. Kvintetten disket opp med sine egne versjoner av klassikerne «Fly me to the moon» og «Blue moon».

På gulvet

Og det var en fullsatt sal de lokale artistene fikk prøve seg foran. Rundt 300 mennesker hadde tatt turen til Brasseri Nansen, og flere tar etter hvert imot tilbudet om å trekke fram på gulvet foran scenen med øl- og vinglass.

Blåmyra bluegrassband åpnet vorspielet med brask og bram og fikk stormende jubel, også jazzkvintetten fra gruveselskapet høstet applaus fra hjemmepublikummet. I løpet av kvelden fikk publikum også med seg Store Norske mannskor, Anne Lise Klungseth Sandvik, elever fra kulturskolen og mange andre lokale talenter. 

Last ned vedlegg

Vorspiel2.jpg

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!