Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fulle fly til Tromsø

Det var lang kø på flyplassen onsdag. Flyet var helt fullt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fulle fly til Tromsø

Det er ikke lett å komme seg fra øygruppen i begynnelsen av mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2011 kl 15:50

Tirsdag denne uken var det fullt på alle flyvninger fra Longyearbyen til Tromsø i over en uke fremover. Først torsdag 12. mai var det ledige flyseter. De to påfølgende dagene var det også fulle fly.

– Det skyldes lave flypriser som har ført til stor interesse, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Flyselskapet er det eneste som har turer til Svalbard.

Johansen anbefaler likevel folk som vil forlate øya å sjekke tilgjengeligheten fremover fordi det kan komme kanselleringer. Ved å ringe til SAS kan man sette seg på venteliste til de ulike flyvningene.

– Det vil nok ikke bli aktuelt å sette opp ekstrafly på så kort varsel, sier han.

Ikke ekstrafly

I mai kutter SAS ned på antallet flyvninger i forhold til de tre foregående månedene.

– Sesongsvingninger gjør at kapasiteten er ulik. Fra mai synker etterspørselen, for så å øke igjen i juli. Da øker kapasiteten igjen, sier Johansen.

– Avslutter dere sesongen for tidlig?

– Nei, det tror jeg ikke. SAS fyller mer enn tidligere på grunn av lav pris. Noen kan si at vi har for liten kapasitet, andre kan si at vi har solgt for billige billetter, sier Johansen.

– Vurderer dere å ha flere flyvninger i mai neste år?

– Det vil vi. Erfaringstall fra tidligere år er alltid noe vi bruker, så vi skal ikke se bort fra det. Flyvningene til Svalbard betyr mye for SAS, sier Johansen. 

Ikke akutt

SAS Ground Services (SGS) i Longyearbyen har ikke blitt kontaktet av folk som må til fastlandet på akutte ærender, som begravelser.

– Heldigvis ikke. Om vi får slike henvendelser, setter vi personene på venteliste og satser på at det blir noe ledig. Heldigvis har vi en del store grupper der det hender noen melder avbud, sier seniorkonsulent Lise Eriksen, i SGS.

Hun legger til at de ansatte gjør det de kan for å hjelpe i slike situasjoner.

Til Oslo er det flere ledige flyavganger med direkte nattfly.

Mange på maraton

Forrige helg ble Svalbard Skimaraton arrangert, med flere hundre deltakere fra fastlandet. Onsdag fortalte Johansen at det ikke var satt opp ekstrafly i forbindelse med skifestivalen. Fredag hadde han fått ny informasjon. Det var satt opp ekstrafly, slik det også ble gjort i fjor.  «Når vi vet om slike begivenheter i forkant som gir stort behov for antall seter så setter vi inn ekstra kapasitet, hvis dette er praktisk gjennomførbart», skriver han i en epost til avisa.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!