Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fulle fly til Tromsø

Det var lang kø på flyplassen onsdag. Flyet var helt fullt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fulle fly til Tromsø

Det er ikke lett å komme seg fra øygruppen i begynnelsen av mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2011 kl 15:50

Tirsdag denne uken var det fullt på alle flyvninger fra Longyearbyen til Tromsø i over en uke fremover. Først torsdag 12. mai var det ledige flyseter. De to påfølgende dagene var det også fulle fly.

– Det skyldes lave flypriser som har ført til stor interesse, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Flyselskapet er det eneste som har turer til Svalbard.

Johansen anbefaler likevel folk som vil forlate øya å sjekke tilgjengeligheten fremover fordi det kan komme kanselleringer. Ved å ringe til SAS kan man sette seg på venteliste til de ulike flyvningene.

– Det vil nok ikke bli aktuelt å sette opp ekstrafly på så kort varsel, sier han.

Ikke ekstrafly

I mai kutter SAS ned på antallet flyvninger i forhold til de tre foregående månedene.

– Sesongsvingninger gjør at kapasiteten er ulik. Fra mai synker etterspørselen, for så å øke igjen i juli. Da øker kapasiteten igjen, sier Johansen.

– Avslutter dere sesongen for tidlig?

– Nei, det tror jeg ikke. SAS fyller mer enn tidligere på grunn av lav pris. Noen kan si at vi har for liten kapasitet, andre kan si at vi har solgt for billige billetter, sier Johansen.

– Vurderer dere å ha flere flyvninger i mai neste år?

– Det vil vi. Erfaringstall fra tidligere år er alltid noe vi bruker, så vi skal ikke se bort fra det. Flyvningene til Svalbard betyr mye for SAS, sier Johansen. 

Ikke akutt

SAS Ground Services (SGS) i Longyearbyen har ikke blitt kontaktet av folk som må til fastlandet på akutte ærender, som begravelser.

– Heldigvis ikke. Om vi får slike henvendelser, setter vi personene på venteliste og satser på at det blir noe ledig. Heldigvis har vi en del store grupper der det hender noen melder avbud, sier seniorkonsulent Lise Eriksen, i SGS.

Hun legger til at de ansatte gjør det de kan for å hjelpe i slike situasjoner.

Til Oslo er det flere ledige flyavganger med direkte nattfly.

Mange på maraton

Forrige helg ble Svalbard Skimaraton arrangert, med flere hundre deltakere fra fastlandet. Onsdag fortalte Johansen at det ikke var satt opp ekstrafly i forbindelse med skifestivalen. Fredag hadde han fått ny informasjon. Det var satt opp ekstrafly, slik det også ble gjort i fjor.  «Når vi vet om slike begivenheter i forkant som gir stort behov for antall seter så setter vi inn ekstra kapasitet, hvis dette er praktisk gjennomførbart», skriver han i en epost til avisa.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!