Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fulle fly til Tromsø

Det var lang kø på flyplassen onsdag. Flyet var helt fullt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fulle fly til Tromsø

Det er ikke lett å komme seg fra øygruppen i begynnelsen av mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2011 kl 15:50

Tirsdag denne uken var det fullt på alle flyvninger fra Longyearbyen til Tromsø i over en uke fremover. Først torsdag 12. mai var det ledige flyseter. De to påfølgende dagene var det også fulle fly.

– Det skyldes lave flypriser som har ført til stor interesse, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Flyselskapet er det eneste som har turer til Svalbard.

Johansen anbefaler likevel folk som vil forlate øya å sjekke tilgjengeligheten fremover fordi det kan komme kanselleringer. Ved å ringe til SAS kan man sette seg på venteliste til de ulike flyvningene.

– Det vil nok ikke bli aktuelt å sette opp ekstrafly på så kort varsel, sier han.

Ikke ekstrafly

I mai kutter SAS ned på antallet flyvninger i forhold til de tre foregående månedene.

– Sesongsvingninger gjør at kapasiteten er ulik. Fra mai synker etterspørselen, for så å øke igjen i juli. Da øker kapasiteten igjen, sier Johansen.

– Avslutter dere sesongen for tidlig?

– Nei, det tror jeg ikke. SAS fyller mer enn tidligere på grunn av lav pris. Noen kan si at vi har for liten kapasitet, andre kan si at vi har solgt for billige billetter, sier Johansen.

– Vurderer dere å ha flere flyvninger i mai neste år?

– Det vil vi. Erfaringstall fra tidligere år er alltid noe vi bruker, så vi skal ikke se bort fra det. Flyvningene til Svalbard betyr mye for SAS, sier Johansen. 

Ikke akutt

SAS Ground Services (SGS) i Longyearbyen har ikke blitt kontaktet av folk som må til fastlandet på akutte ærender, som begravelser.

– Heldigvis ikke. Om vi får slike henvendelser, setter vi personene på venteliste og satser på at det blir noe ledig. Heldigvis har vi en del store grupper der det hender noen melder avbud, sier seniorkonsulent Lise Eriksen, i SGS.

Hun legger til at de ansatte gjør det de kan for å hjelpe i slike situasjoner.

Til Oslo er det flere ledige flyavganger med direkte nattfly.Mange på maraton

Forrige helg ble Svalbard Skimaraton arrangert, med flere hundre deltakere fra fastlandet. Onsdag fortalte Johansen at det ikke var satt opp ekstrafly i forbindelse med skifestivalen. Fredag hadde han fått ny informasjon. Det var satt opp ekstrafly, slik det også ble gjort i fjor.  «Når vi vet om slike begivenheter i forkant som gir stort behov for antall seter så setter vi inn ekstra kapasitet, hvis dette er praktisk gjennomførbart», skriver han i en epost til avisa.

Siste nytt i Nyheter

– Skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!