Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Full sal under idrettslekene

Glade deltakere med medaljer etter idrettslekene i Svalbardhallen. FOTO: Eirik Palm

Full sal under idrettslekene

Hele 65 barn i Longyearbyen var lørdag opptatt med idrett.

Tekst:

Publisert:

Barn fra to- til 14-årsalderen deltok på idrettslekene i Svalbardhallen, som blant annet omfattet løping, spydkast og stafett. Da Svalbardposten var innom, møtte vi denne gjengen, som begeistret fortalte om spydkast på 30 meter, hopp på 1,64 og 40 meter sprint fra kortvegg til kortvegg på lynkjappe 6,5 sekunder. Her teller tidelene, og for å ha full gass hele tiden, var en tjukkasmadrass satt opp på veggen for å dempe sammenstøtet. Aktivitetene ble fordelt på til sammen fem stasjoner mens foreldrene var assistenter, og alle barna fikk prøve seg.

– Løping og spyd var artigst, sier barna.

– Hvordan varmet dere opp, da?

– Vi lekte isbjørn og delte oss inn i grupper, forteller Jakob, Elvira og Simon Kemnitz, Tiril Adele og Joar Varpe, Jakob Ringheim, Peder Jenssen og Tobias Fjerdingøy, som avrundet dagen i hallen med litt ballspill.

Svalbardposten skrev i sommer om idrettslekene, da spydkasteren Andreas Torkildsen besøkte Longyearbyen. Den gangen var det ti deltakere. Arrangøren er derfor svært fornøyd med at hele 65 barn møtte opp i hallen, hvor de deltok i to timer og et kvarter med full aktivitet, denne helga.

Idrettslekene arrangeres av DnB i samarbeid med Friidrett i Nord og Svalbard Turn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!