Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Full sal under idrettslekene

Glade deltakere med medaljer etter idrettslekene i Svalbardhallen. FOTO: Eirik Palm

Full sal under idrettslekene

Hele 65 barn i Longyearbyen var lørdag opptatt med idrett.

Tekst:

Publisert:

Barn fra to- til 14-årsalderen deltok på idrettslekene i Svalbardhallen, som blant annet omfattet løping, spydkast og stafett. Da Svalbardposten var innom, møtte vi denne gjengen, som begeistret fortalte om spydkast på 30 meter, hopp på 1,64 og 40 meter sprint fra kortvegg til kortvegg på lynkjappe 6,5 sekunder. Her teller tidelene, og for å ha full gass hele tiden, var en tjukkasmadrass satt opp på veggen for å dempe sammenstøtet. Aktivitetene ble fordelt på til sammen fem stasjoner mens foreldrene var assistenter, og alle barna fikk prøve seg.

– Løping og spyd var artigst, sier barna.

– Hvordan varmet dere opp, da?

– Vi lekte isbjørn og delte oss inn i grupper, forteller Jakob, Elvira og Simon Kemnitz, Tiril Adele og Joar Varpe, Jakob Ringheim, Peder Jenssen og Tobias Fjerdingøy, som avrundet dagen i hallen med litt ballspill.

Svalbardposten skrev i sommer om idrettslekene, da spydkasteren Andreas Torkildsen besøkte Longyearbyen. Den gangen var det ti deltakere. Arrangøren er derfor svært fornøyd med at hele 65 barn møtte opp i hallen, hvor de deltok i to timer og et kvarter med full aktivitet, denne helga.

Idrettslekene arrangeres av DnB i samarbeid med Friidrett i Nord og Svalbard Turn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!