Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fryktet kaos uteble på flyplassen

Hans Olav Nilsen (t.h.) hadde pakket toalettsakene eksemplarisk i en plastpose. Vibeke Nordbø er veldig fornøyd. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Fryktet kaos uteble på flyplassen

Kaoset som blant andre Avinor fryktet på grunn av de nye reglene, uteble foran den første flyavgangen etter innføringen. Sikkerhetskontrollen forløp knirkefritt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ingen av passasjerene som i dag skulle fly fra Svalbard lufthavn måtte sette igjen noe ved sikkerhetskontrollen.
– Det er faktisk veldig få som har håndbagasje i det hele tatt i dag. Folk har vært våkne og fått med seg de nye reglene, sier vekter Vibeke Nordbø.
Hun står med en bunke gjennomsiktige poser, men det er svært få som trenger dem. Enten har folk passet på å legge alt som er flytende i den innsjekkede bagasjen, eller de har allerede pakket i gjennomsiktige poser.

Flinke folk
De nye reglene innebærer at det er forbudt å ha med noe flytende gjennom sikkerhetskontrollen, dersom hver beholder er større enn 1 desiliter og utgjør over en liter til sammen, og ikke er pakket i en gjennomsiktig pose. Til tross for et noe tungvint regelverk, tok det ikke lenger tid å få passasjerene gjennom kontrollen i dag enn det har gjort tidligere. Etter en halv time var alle gjennom.
– Det har gått veldig bra, og ingen har måttet legge igjen noe. Det er tydelig at folk har fulgt med på det som har blitt skrevet om saken på forhånd, og vært flinke å pakke i kofferten, sier vekter Else Hammer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!