Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fryktet kaos uteble på flyplassen

Hans Olav Nilsen (t.h.) hadde pakket toalettsakene eksemplarisk i en plastpose. Vibeke Nordbø er veldig fornøyd. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Fryktet kaos uteble på flyplassen

Kaoset som blant andre Avinor fryktet på grunn av de nye reglene, uteble foran den første flyavgangen etter innføringen. Sikkerhetskontrollen forløp knirkefritt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ingen av passasjerene som i dag skulle fly fra Svalbard lufthavn måtte sette igjen noe ved sikkerhetskontrollen.
– Det er faktisk veldig få som har håndbagasje i det hele tatt i dag. Folk har vært våkne og fått med seg de nye reglene, sier vekter Vibeke Nordbø.
Hun står med en bunke gjennomsiktige poser, men det er svært få som trenger dem. Enten har folk passet på å legge alt som er flytende i den innsjekkede bagasjen, eller de har allerede pakket i gjennomsiktige poser.

Flinke folk
De nye reglene innebærer at det er forbudt å ha med noe flytende gjennom sikkerhetskontrollen, dersom hver beholder er større enn 1 desiliter og utgjør over en liter til sammen, og ikke er pakket i en gjennomsiktig pose. Til tross for et noe tungvint regelverk, tok det ikke lenger tid å få passasjerene gjennom kontrollen i dag enn det har gjort tidligere. Etter en halv time var alle gjennom.
– Det har gått veldig bra, og ingen har måttet legge igjen noe. Det er tydelig at folk har fulgt med på det som har blitt skrevet om saken på forhånd, og vært flinke å pakke i kofferten, sier vekter Else Hammer.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!