Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frykter nytt  Elvesletta-gjerde

Enige: Lene Villumsen (Tf) og Trond E. Johansen (H) mente begge at den nye trafikkplanen var dårlig. FOTO: Anders Fjellestad

Frykter nytt Elvesletta-gjerde

I den nye trafikkplanen foreslås det å bygge om avkjøringen ved Lompensenteret. Høyre frykter et nytt Elvesletta.

Tekst:

Publisert:

Avkjøringen til Lompensenteret og Svalbardbutikken er i dag eneste langt kryss, og i den nye trafikksikkerhetsplanen karakteriseres området som uoversiktlig.

«Området utenfor har i dag ingen markert inn- og utkjørsel. Dette medfører at bilene kjører inn og ut over hele plassen. Da det også ferdes en del myke trafikanter i området vil det lett kunne oppstå trafikkfarlige situasjoner», uttaler prosjektgruppa bak planen.


Flere biler

Antall biler i Longyearbyen har de siste årene mer enn doblet seg, fra 448 biler i 1994 til 1.060 i 2011. I planen foreslås det derfor å bygge om krysset, slik at inn- og utkjøringen til området samles i et eller flere punkter. Forslaget støttes også av Store Norske. Omleggingen er grovt anslått å koste en kvart million kroner.

Da den reviderte planen ble behandlet i Miljø- og næringsutvalget mandag, var deler av utvalget skeptiske til å kanalisere inn- og utkjøringen.

– Jeg frykter at dette kan bli et nytt Elvesletta-gjerde, sa Høyres Trond E. Johansen og siktet til det mye omtalte kjettinggjerdet som kom opp langs Elvesletta Nord våren 2011.

– Jeg synes dette er bortkastede penger som heller burde brukes til gang- og sykkelvei opp til skolen, sa Johansen og ønsket forslaget ut av planen.


Ikke enige

Utvalget støttet ikke dette og stemte for å beholde dette punktet i planen. Tverrpolitisk felleslistes Lene Villumsen var heller ikke fornøyd med planen og følte at politikerne blir presset til å vedta planen uten helt å vite omfanget av den.

Allerede i år foreslår planen å sette ned fartsgrensa til 30 km/t flere steder, bygge nye busslommer, utbedre belysning, samt etablere fartshump i Vei 232, nederst i bakken fra Gruvedalen. Tiltakene anslås å koste bortimot én million kroner.

Lokalstyret behandler trafikksikkerhetsplanen endelig under sitt møte 12. februar.

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!