Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frykter nytt  Elvesletta-gjerde

Enige: Lene Villumsen (Tf) og Trond E. Johansen (H) mente begge at den nye trafikkplanen var dårlig. FOTO: Anders Fjellestad

Frykter nytt Elvesletta-gjerde

I den nye trafikkplanen foreslås det å bygge om avkjøringen ved Lompensenteret. Høyre frykter et nytt Elvesletta.

Avkjøringen til Lompensenteret og Svalbardbutikken er i dag eneste langt kryss, og i den nye trafikksikkerhetsplanen karakteriseres området som uoversiktlig.

«Området utenfor har i dag ingen markert inn- og utkjørsel. Dette medfører at bilene kjører inn og ut over hele plassen. Da det også ferdes en del myke trafikanter i området vil det lett kunne oppstå trafikkfarlige situasjoner», uttaler prosjektgruppa bak planen.


Flere biler

Antall biler i Longyearbyen har de siste årene mer enn doblet seg, fra 448 biler i 1994 til 1.060 i 2011. I planen foreslås det derfor å bygge om krysset, slik at inn- og utkjøringen til området samles i et eller flere punkter. Forslaget støttes også av Store Norske. Omleggingen er grovt anslått å koste en kvart million kroner.

Da den reviderte planen ble behandlet i Miljø- og næringsutvalget mandag, var deler av utvalget skeptiske til å kanalisere inn- og utkjøringen.

– Jeg frykter at dette kan bli et nytt Elvesletta-gjerde, sa Høyres Trond E. Johansen og siktet til det mye omtalte kjettinggjerdet som kom opp langs Elvesletta Nord våren 2011.

– Jeg synes dette er bortkastede penger som heller burde brukes til gang- og sykkelvei opp til skolen, sa Johansen og ønsket forslaget ut av planen.


Ikke enige

Utvalget støttet ikke dette og stemte for å beholde dette punktet i planen. Tverrpolitisk felleslistes Lene Villumsen var heller ikke fornøyd med planen og følte at politikerne blir presset til å vedta planen uten helt å vite omfanget av den.

Allerede i år foreslår planen å sette ned fartsgrensa til 30 km/t flere steder, bygge nye busslommer, utbedre belysning, samt etablere fartshump i Vei 232, nederst i bakken fra Gruvedalen. Tiltakene anslås å koste bortimot én million kroner.

Lokalstyret behandler trafikksikkerhetsplanen endelig under sitt møte 12. februar.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!