Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frykter nytt  Elvesletta-gjerde

Enige: Lene Villumsen (Tf) og Trond E. Johansen (H) mente begge at den nye trafikkplanen var dårlig. FOTO: Anders Fjellestad

Frykter nytt Elvesletta-gjerde

I den nye trafikkplanen foreslås det å bygge om avkjøringen ved Lompensenteret. Høyre frykter et nytt Elvesletta.

Tekst:

Publisert:

Avkjøringen til Lompensenteret og Svalbardbutikken er i dag eneste langt kryss, og i den nye trafikksikkerhetsplanen karakteriseres området som uoversiktlig.

«Området utenfor har i dag ingen markert inn- og utkjørsel. Dette medfører at bilene kjører inn og ut over hele plassen. Da det også ferdes en del myke trafikanter i området vil det lett kunne oppstå trafikkfarlige situasjoner», uttaler prosjektgruppa bak planen.


Flere biler

Antall biler i Longyearbyen har de siste årene mer enn doblet seg, fra 448 biler i 1994 til 1.060 i 2011. I planen foreslås det derfor å bygge om krysset, slik at inn- og utkjøringen til området samles i et eller flere punkter. Forslaget støttes også av Store Norske. Omleggingen er grovt anslått å koste en kvart million kroner.

Da den reviderte planen ble behandlet i Miljø- og næringsutvalget mandag, var deler av utvalget skeptiske til å kanalisere inn- og utkjøringen.

– Jeg frykter at dette kan bli et nytt Elvesletta-gjerde, sa Høyres Trond E. Johansen og siktet til det mye omtalte kjettinggjerdet som kom opp langs Elvesletta Nord våren 2011.

– Jeg synes dette er bortkastede penger som heller burde brukes til gang- og sykkelvei opp til skolen, sa Johansen og ønsket forslaget ut av planen.


Ikke enige

Utvalget støttet ikke dette og stemte for å beholde dette punktet i planen. Tverrpolitisk felleslistes Lene Villumsen var heller ikke fornøyd med planen og følte at politikerne blir presset til å vedta planen uten helt å vite omfanget av den.

Allerede i år foreslår planen å sette ned fartsgrensa til 30 km/t flere steder, bygge nye busslommer, utbedre belysning, samt etablere fartshump i Vei 232, nederst i bakken fra Gruvedalen. Tiltakene anslås å koste bortimot én million kroner.

Lokalstyret behandler trafikksikkerhetsplanen endelig under sitt møte 12. februar.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!