Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frykter for Busens framtid

Silje Våtvik frykter at hun må stenge på dagtid hvis hun ikke får utvidet skjenketidene. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Frykter for Busens framtid

Kafé Busen kan bli stengt på dagtid fordi gjestene da ikke kan bli servert alkohol og dermed uteblir.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi får liten forståelse fra kunder som ikke kan ta seg et glass vin til maten på dagtid. De går heller 200 meter lenger opp i veien. Det mister vi 20 gjester på om dagen, sier daglig leder for Kafé Busen, Silje Våtvik.
I dag har Busen skjenkebevilling fra klokken 17 til klokken 02, som de andre serveringsstedene i den såkalte «skjenkeringen», mellom Kroa og Polarhotellet. Disse to stedene kan imidlertid skjenke øl og vin fra klokken 11 og brennevin fra klokken 13.

Lav omsetning
Silje Våtvik har nå søkt Lokalstyret om de samme tidene.
– Det er ikke lik konkurranse for alle, selv om vi ligger på lik linje med Kroa og Huset som spiseplass. Vi mister de tilreisende fordi vi ikke kan servere dem et glass vin eller en øl før klokken 17, sier Våtvik.
Hun sier hun merker at samfunnet har endret seg, blant annet ved at omsetningen går ned, og hun må tenke nytt for å holde på gjestene.
– Vi overlever ikke på at folk drikker et par kopper kaffe. Vi må sikre konseptet, og vi har enorme utgifter til blant annet leie av lokalene, som vi ikke eier selv. Pendlingen har også hatt en innvirkning på at omsetningen går ned. Det er turistene vi tjener mest penger på, sier hun.
Hun understreker at hun ikke ønsker å være noen konkurrent til pubene i byen.
– Vi har storkjøkken og à la carte meny og ønsker å servere alkohol sammen med en bedre middag. Jeg synes Lokalstyret burde lage gode rammevilkår for alle, det er forskjell på en pub og en spiseplass, sier hun.
Målet er ifølge Våtvik fortsatt å være et spisested for lokalbefolkningen med blant annet husmannskost, men å ha et utvidet tilbud i tillegg.

Store konsekvenser
Søknaden skal behandles i Administrasjonsutvalget mandag, og innstillingen fra administrasjonen er at den avslås.
– Det er alltid en avveining mellom rusforebygging og næringsinteresser. Lokalstyret har bestemt at de ikke ønsker skjenking i sentrum på dagtid, noe som kan gi uheldige konsekvenser for næringslivet, og det må man leve med, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl.
Engdahl sier videre at dersom man åpner for én, er det sannsynlig at man må åpne for alle, fordi ingen skal forskjellsbehandles.
Ifølge Våtvik kan et avslag få store konsekvenser for Busen.
– Det kan bli så drastisk at vi må legge ned storkjøkkenet, og at vi mister den tradisjonsrike Busen som kafé på dagtid og kjører ren restaurant om kvelden, sier hun.
Nå har hun fem personer som jobber på kafeen hele året, men tallet kan bli redusert.
– Jeg vil gjerne kjempe for helårsarbeidsplasser, men kanskje blir også vi nødt til å satse på å bare ha sesongarbeidere i høysesongen. Det er en utvikling jeg ikke ønsker, sier Våtvik.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!