Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frykter for Busens framtid

Silje Våtvik frykter at hun må stenge på dagtid hvis hun ikke får utvidet skjenketidene. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Frykter for Busens framtid

Kafé Busen kan bli stengt på dagtid fordi gjestene da ikke kan bli servert alkohol og dermed uteblir.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi får liten forståelse fra kunder som ikke kan ta seg et glass vin til maten på dagtid. De går heller 200 meter lenger opp i veien. Det mister vi 20 gjester på om dagen, sier daglig leder for Kafé Busen, Silje Våtvik.
I dag har Busen skjenkebevilling fra klokken 17 til klokken 02, som de andre serveringsstedene i den såkalte «skjenkeringen», mellom Kroa og Polarhotellet. Disse to stedene kan imidlertid skjenke øl og vin fra klokken 11 og brennevin fra klokken 13.

Lav omsetning
Silje Våtvik har nå søkt Lokalstyret om de samme tidene.
– Det er ikke lik konkurranse for alle, selv om vi ligger på lik linje med Kroa og Huset som spiseplass. Vi mister de tilreisende fordi vi ikke kan servere dem et glass vin eller en øl før klokken 17, sier Våtvik.
Hun sier hun merker at samfunnet har endret seg, blant annet ved at omsetningen går ned, og hun må tenke nytt for å holde på gjestene.
– Vi overlever ikke på at folk drikker et par kopper kaffe. Vi må sikre konseptet, og vi har enorme utgifter til blant annet leie av lokalene, som vi ikke eier selv. Pendlingen har også hatt en innvirkning på at omsetningen går ned. Det er turistene vi tjener mest penger på, sier hun.
Hun understreker at hun ikke ønsker å være noen konkurrent til pubene i byen.
– Vi har storkjøkken og à la carte meny og ønsker å servere alkohol sammen med en bedre middag. Jeg synes Lokalstyret burde lage gode rammevilkår for alle, det er forskjell på en pub og en spiseplass, sier hun.
Målet er ifølge Våtvik fortsatt å være et spisested for lokalbefolkningen med blant annet husmannskost, men å ha et utvidet tilbud i tillegg.

Store konsekvenser
Søknaden skal behandles i Administrasjonsutvalget mandag, og innstillingen fra administrasjonen er at den avslås.
– Det er alltid en avveining mellom rusforebygging og næringsinteresser. Lokalstyret har bestemt at de ikke ønsker skjenking i sentrum på dagtid, noe som kan gi uheldige konsekvenser for næringslivet, og det må man leve med, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl.
Engdahl sier videre at dersom man åpner for én, er det sannsynlig at man må åpne for alle, fordi ingen skal forskjellsbehandles.
Ifølge Våtvik kan et avslag få store konsekvenser for Busen.
– Det kan bli så drastisk at vi må legge ned storkjøkkenet, og at vi mister den tradisjonsrike Busen som kafé på dagtid og kjører ren restaurant om kvelden, sier hun.
Nå har hun fem personer som jobber på kafeen hele året, men tallet kan bli redusert.
– Jeg vil gjerne kjempe for helårsarbeidsplasser, men kanskje blir også vi nødt til å satse på å bare ha sesongarbeidere i høysesongen. Det er en utvikling jeg ikke ønsker, sier Våtvik.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!