Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fruene flytter inn

Fruene skal leie lokalet der Classic Pizza holder til i dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Fruene flytter inn

Classic Pizza fikk ikke fornyet leiekontrakten. – Vi må pusse opp, sa Lompensenteret. Nå er det klart at Fruene skal inn i lokalene.

Tekst:

Publisert:

For to uker siden skrev Svalbardposten at gatekjøkkenet Classic Pizza må flytte ut av sine lokaler i Lompensenteret innen 1. oktober. Sentereieren begrunnet dette med at de trenger å gjøre vedlikehold i denne delen av Lompensenteret. Det fnyser Classic Pizza-eier Sam Ziaei av. Han hevder grunnen er at Fruene kafé ønsker å utvide, og at Lompensenteret dermed har sagt opp leieavtalen med Classic Pizza.


Skal utvikle senteret

Lars Erik Hoel, styreleder i Eiendomsinvestor som eier Lompensenteret sammen med Store Norske, bekrefter at de har leid ut lokalene, men han vil ikke si til hvem.

– For å si det ganske enkelt: Vi ønsker å videreutvikle Lompen­senteret, og jeg kan bekrefte at vi for kort tid tilbake har skrevet en ny leiekontrakt for denne delen av senteret. Dette skjer i henhold til regelverket for utleie. Noe mer ønsker jeg ikke å si, vi kommenterer ikke våre kontrakter og leieforhold i Svalbardposten, sier Hoel.

Senteret har allerede forlenget leiekontrakten med Classic Pizza fra 1. august til 1. oktober, og Hoel avviser ikke en ytterligere forlengelse.

– Vi har ikke fått noen forespørsel fra Classic Pizza om dette, så de bør ta kontakt med oss, sier Hoel som ikke ønsker å kommentere saken noe utover dette.


Fruene overtar

Tove Eide, innehaver av Fruene kafé, bekrefter at det er de som har skrevet under kontrakten og overtar lokalene til Classic Pizza til høsten.

– Vi fikk et tilbud fra Eiendomsinvestor om å leie dette lokalet, dette er ikke noe vi har bedt om selv, sier Eide.

Hun ble forundret da hun leste saken i Svalbardposten. Eide håper ingen oppfatter saken som om kafeen prøver å presse ut en konkurrent:

– Nei, jeg ble litt overrasket over det Sam sa. Vi har hele tiden forstått det slik at Classic Pizza selv ønsket å flytte, derfor valgte vi å takke ja til tilbudet. Jeg synes det er ekkelt om folk skulle tro at vi har forsøkt å få ut Sam. Det ønsker vi absolutt ikke, sier Eide og legger til:

– Vi ser ikke på Classic Pizza som en konkurrent på den måten. Vi har ulike konsepter og forskjellige åpningstider, sier hun.

Kafeen har planer om å utvikle sjokoladeriet og arbeider for tida med å utvikle suvenirkonsepter å tilby turister. Dette er bakgrunnen for at Fruene kafé trenger mer plass.


På kulturhuset?

Classic Pizza har i stedet henvendt seg til Longyearbyen lokalstyre, og har søkt om å få bygge et nytt bygg der Bruktikken står i dag. Men en slik byggesak krever godkjenninger både fra administrasjon og politikere. En eventuell bygge­tillatelse kan derfor tidligst komme i oktober, dermed står gatekjøkkenet i fare for å måtte stenge dørene.

På Facebook har det kommet forslag om ikke gatekjøkkenet kan flytte inn i kulturhuskafeen Rabalder midlertidig. Det er en løsning Sam Ziaei gjerne kan tenke seg.

– Da kan vi drive kafeteria der i mellomtida og justere åpningstidene. Det hadde vært fantastisk, sier gatekjøkkeneieren.

Kultur- og fritidsforetaket har imidlertid en rettslig tvist gående med Spitsbergen Travel. Sistnevnte har kontrakten på kafédrift i kulturhuset, og dermed kan i utgangspunktet ikke andre aktører drive kafé i lokalene.

Sam Ziaei forteller at gatekjøkkenet har fått masse støtte fra kunder og andre:

– Mange har kommet til oss og uttrykt sin støtte. De sier de er med oss og er positive, sier Ziaei.

Se bildet større

Daglig leder av Classic Pizza, Sam Ziaei, ønsker å bygge et nytt bygg ved Bruktikken (til venstre). FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

 
Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Skred i Vei 228

Et snøskred har gått i Vei 228. Sysselmannen har ikke fått melding om at noen er tatt eller savnet.

– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!