Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

FrP tilbake på Svalbard

 

FrP tilbake på Svalbard

FrP-leder Siv Jensen ønsker å blåse liv i partilaget, etter at Fremskrittspartiet har vært borte fra Svalbard siden kommunevalget for fire år siden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2011 kl 11:42

– Jeg håper at vi får dannet et partilag i Longyearbyen slik at partiet blir representert under valget på nytt lokalstyre i høst, sier Siv Jensen.

Nærmere 40 personer var møtt fram til åpent folkemøte på Polarhotellet torsdag for å høre på FrP-lederen. Blant dem også lokalstyreleder Kjell Mork (Ap), som understreket hvor viktig det er at også Fremskrittspartiet er representert i Longyearbyen lokalstyre.

Forsvant i 2007

Fremskrittspartiet var totalt fraværende før valget høsten 2007, og mistet sine to representanter i valget.

Årsaken til valgtapet skyldtes helt klart det labre engasjementet i lokallaget i tiden før valget.

Siv Jensen understreket hvor viktig det er for Longyearbyen og Svalbard med bredest mulig kontakt med de folkevalgte på Stortinget, og at et FrP-lokallag i Longyearbyen vil bidra gjennom kontakt med partiet sentralt.

Etter folkemøtet ble det stiftet et interimstyre. Det skal planlegge et årsmøte og undersøke om det er nok interesse til å stille liste til høstens lokalstyrevalg.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!