Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frostskadde spanske skiturister

 

Frostskadde spanske skiturister

To spanske skiturister ble hentet av Sysselmannens redningshelikopter fredag ettermiddag i Trebrepasset, like vest for Newtontoppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2009 kl 17:43

– Spanjolene ringte selv vår vakttelefon ved 18-tida fredag og ba om å bli hentet ut. Det var nærmere 30 grader minus og sur vind fra nord da vi landet, forteller sysselmannsførstebetjent Inge Meløy.

Lang skitur

De spanske skituristene var på vei fra Verlegenhuken lengst nord på Spitsbergen til Sørkapp på ski, og hadde vært ute i 16 dager. Meløy sier at de to har pådratt seg moderate frostskader på hender, føtter og i ansiktet, men at det ikke var noe alvorlig.

– De var godt utstyrt, men klaget over at de hadde hatt kun én dag med godt vær siden starten på skituren på langs av Spitsbergen, sier han.

Sykehuset

Trebrepasset ligger i 1200 meters høyde omgitt av en mengde høye fjell som stikker opp av de svære breene.

Meløy sier videre at de to mennene og alt utstyret deres ble tatt med til Longyearbyen, hvor de ble tatt med til sykehuset.

Mange redningsoppdrag

– Dette var vårt 38. redningsoppdrag så langt i år, dobbelt så mange som på samme tid i fjor, sier Inge Meløy.

Meløy vet ikke om dette skyldes økt turisme eller at været i år har vært dårligere enn i fjor. Han sier at folk som utløser redningsoppdrag, enten ved bruk av iridium-satellittelefon eller nødpeilesender, har hatt grunn til det og at ingen av alarmene er utløst på tull.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!