Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frølageret kan bli film

Frølageret i Longyearbyen åpnet i februar for to år siden. FOTO: Birger Amundsen

Frølageret kan bli film

«Lost»-forfatter Brian K. Vaughan vurderer å lage en post-apokalyptisk film som handler om et dommedagshvelv i Arktis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2010 kl 08:51

Filmen, «The Vault», skal ifølge cinemapsy.com handle om en mestertyvs forsøk på å stjele frø som kan være det eneste som kan redde menneskeheten fra utryddelse. Handlingen kan, ifølge nettstedet, komme til å foregå i frøhvelvet i Longyearbyen.

Strenge sikkerhetsrutiner

– Det er utelukket at noen får lage en film med slike spektakulære handlinger i frølageret, sier Roland von Bothmer i NordGen som er pr-ansvarlig for frølageret.

Årsaken er både de strenge sikkerhetsrutinene rundt frølageret og at en slik film ikke passer med frølagerets profil. Von Bothmer legger til at flere forfattere har hatt planer som ligner på Vaughans.

Sikrer mangfold

Svalbard globale frøhvelv ble høytidlig åpnet i februar for to år siden. Lageret skal sikre det genetiske mangfoldet i verdens matplanter. Permafrosten beskytter blant annet mais, bønner, ris og andre matfrø mot plantesykdom, klimaendringer, krigsødeleggelser og naturkatastrofer. Nå har lageret over en halv million frø-prøver. Lageret består av tre seperate frøkammer. Foreløpig er det ett som blir brukt. De to andre skal brukes etter rundt 25 og 100 år.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!