Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frølageret kan bli film

Frølageret i Longyearbyen åpnet i februar for to år siden. FOTO: Birger Amundsen

Frølageret kan bli film

«Lost»-forfatter Brian K. Vaughan vurderer å lage en post-apokalyptisk film som handler om et dommedagshvelv i Arktis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2010 kl 08:51

Filmen, «The Vault», skal ifølge cinemapsy.com handle om en mestertyvs forsøk på å stjele frø som kan være det eneste som kan redde menneskeheten fra utryddelse. Handlingen kan, ifølge nettstedet, komme til å foregå i frøhvelvet i Longyearbyen.

Strenge sikkerhetsrutiner

– Det er utelukket at noen får lage en film med slike spektakulære handlinger i frølageret, sier Roland von Bothmer i NordGen som er pr-ansvarlig for frølageret.

Årsaken er både de strenge sikkerhetsrutinene rundt frølageret og at en slik film ikke passer med frølagerets profil. Von Bothmer legger til at flere forfattere har hatt planer som ligner på Vaughans.

Sikrer mangfold

Svalbard globale frøhvelv ble høytidlig åpnet i februar for to år siden. Lageret skal sikre det genetiske mangfoldet i verdens matplanter. Permafrosten beskytter blant annet mais, bønner, ris og andre matfrø mot plantesykdom, klimaendringer, krigsødeleggelser og naturkatastrofer. Nå har lageret over en halv million frø-prøver. Lageret består av tre seperate frøkammer. Foreløpig er det ett som blir brukt. De to andre skal brukes etter rundt 25 og 100 år.

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!