Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fremdeles uvisst om forskerhotellet

Gunnhild Antonsen fra Tverrpolitisk fellesliste (t.v.) i diskusjon med adminstrasjonssjef Ivar Undheim, utvalgsleder Odd Gunnar Brøto Braathen (Ap), plan- og utviklingssjef Vigdis Hole og Karin Mella (Ap). FOTO: Karine Nigaar Aarskog

Fremdeles uvisst om forskerhotellet

Unis får ikke hybelhus, men politikerne åpner opp for at doktorgradsstipendiatene kan bo på forskerhotellet midlertidig noen år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2011 kl 09:28

Noen av politikerne strakk seg langt for at Unis skal få bruke forskerhotellet som hybelhus, men Høyre protesterte under møtet i Miljø- og næringsutvalget mandag.

Endringer

I vår søkte Unis om å gjøre om forskerhotellet fra næring til kombinert bolig og næring, slik at det kan brukes som hybelhus for doktorgradsstipendiater. Stipendiatene selv har vært kritiske til forslaget. 

Forslaget til endring av delplanen ble behandlet denne uka.

Politikerne gikk ikke inn for å godta forslaget om å gjøre om forskerhotellet til hybelhus.

I stedet åpnet de opp for å godta en delplansendring om det samme, som bare skal gjelde en viss periode:

«Utvalget kan være innstilt på å vurdere et nytt forslag til endring av delplanen som gjelder for en klart tidsbegrenset periode», står det i vedtaket som ble gjort.

Imøtekommende

Utvalgsleder og Ap-politiker Odd Gunnar Brøto Braathen viste stor vilje til å komme Unis i møte.

– Det er snakk om å være løsningsorientert i saker som dukker opp og er litt på kollisjonskurs med utgangspunktet, sa han.

Trond E. Johansen fra Høyre mener utvalget må opprettholde vedtaket om at folk bare skal bo på forskerhotellet i korte perioder og ikke mer enn tre måneder.

– Jeg ser ikke problemet ved at bygningen brukes slik den er beregnet. Jeg synes vi skal ha troverdighet i det vi holder på med, og vi bestemte oss i saken for tre år siden, sa Johansen.

Tar tid

Odd Gunnar Brøto Braathen spurte administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre hvor kjapt et nytt endringsforslag til delplanen kan behandles.

– Om vi er heldige, blir det januar, sa plan- og utviklingssjef Vigdis Hole, men understreket at da må et nytt forslag være klart til neste MNU-møte, 17. oktober.

Fornøyde

– Siste tog er ikke gått. Det er politisk vilje til løsning på kort sikt. Så må vi ordne noe annet på lang sikt, sier Helen Flå, assist­er­ende direktør på Unis.

Hun innrømmer at hun var skuffet over vedtaket til å begynne med.

– Men etter hvert tenkte jeg at det ikke er kroken på døra for oss. Vi er fornøyde med at vi får en ny mulighet, sier Flå.

Tidligere har Unis ønsket at stipendiatene skal bo på hotellet permanent. Etter MNU-møtet ønsker de å få til en løsning der stipendiatene kan bo på forskerhotellet noen år, som en midlertidig løsning frem til Unis finner frem til andre steder de kan bo.

– Vi trenger noen år på oss til å få det på plass, sier Flå.


Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!