Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fremdeles ledige plasser

Frode Benjaminsen (t.v.) var nylig i Longyearbyen for å snakke om ingeniørutdanningen. Her sammen med Jonny Bardal og Ann Pedersen. FOTO: Eirik Palm

Fremdeles ledige plasser

Ingeniørutdanningen har så langt 17 søkere til forkurset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Fremdeles er det plass, og Frode Benjaminsen som er prosjektleder for det samlingsbaserte kurset håper på 20 studenter før søknadsfristen går ut den 15. april.

– Vi har et inderlig ønke om det, sier Benjaminsen som også underviser i matematikk og fysikk.

Nylig var han i Longyearbyen for å fortelle om studiet som skal gjøre studentene kompetente til å gå løs på et ingeniørstudium. Flere bedrifter har meldt på ansatte for å høyne kompetansen, blant andre Store Norske og LNSS.

– Vi må også huske på at det kan hende noen takker nei, og at en og annen ikke er kvalifisert.

Forkurset er samlingsbasert med 15 samlinger fordelt over to år, og er dermed spesielt tilrettelagt for de som er i full jobb. Foreleserne kommer fra Høgskolen i Narvik og det er seks uker mellom hver samling.

– Vi vil også kjøre en web-løsning der jeg er tilgjengelig til å hjelpe og gi svar på spørsmål, men det er klart det vil kreve innsats fra studentene. Men det er jo det du lærer av, der du må jobbe selv.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!