Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frekk gjest utvist fra Svalbard

Mannen i 20-årene tok seg inn i en av brakkene i Nybyen. Der sov han i fellesrommene og stjal mat fra kjøleskap. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Frekk gjest utvist fra Svalbard

En litauisk mann i 20-årene er utvist fra Svalbard i fem år etter å ha tatt seg til rette i Nybyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2013 kl 10:35

Mannen fra Litauen kom til Longyearbyen for en ukes tid siden, trolig i håp om å finne seg arbeid. I stedet for å leie seg et bosted, tok mannen i 20-årene seg inn i en av studentbrakkene i Nybyen. Der tok den ubudne gjesten seg til rette. Han overnattet i fellesrommene og stjal mat fra skap og kjøleskap.

Var truende

Flere av beboerne hadde konfrontert mannen tidligere, men natt til søndag fikk flere nok. Da de nok en gang ba mannen om å dra, ble litaueren aggressiv.

– Vi fikk flere telefoner om at mannen oppførte seg truende. Vi dro til stedet og tok med oss mannen, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Utvist i fem år

Sysselmannen fikk meldingen ved 06-tida søndag morgen. Den ubudne gjesten ble så ført til sysselmannskontoret, der han ble ilagt en bot på 5.000 kroner. Boten ble ilagt med hjemmel i straffelovens paragraf 350, hvilket betyr at han forstyrret fred og orden og i selvforskyldt rus har vært en fare for andre.

– Mannen er også bortvist og utvist fra Svalbard i fem år, og reiser ned med flyet mandag, sier Olsen.

Litaueren har godtatt avgjørelsen og vedtatt boten.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!