Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frekk gjest utvist fra Svalbard

Mannen i 20-årene tok seg inn i en av brakkene i Nybyen. Der sov han i fellesrommene og stjal mat fra kjøleskap. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Frekk gjest utvist fra Svalbard

En litauisk mann i 20-årene er utvist fra Svalbard i fem år etter å ha tatt seg til rette i Nybyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2013 kl 10:35

Mannen fra Litauen kom til Longyearbyen for en ukes tid siden, trolig i håp om å finne seg arbeid. I stedet for å leie seg et bosted, tok mannen i 20-årene seg inn i en av studentbrakkene i Nybyen. Der tok den ubudne gjesten seg til rette. Han overnattet i fellesrommene og stjal mat fra skap og kjøleskap.

Var truende

Flere av beboerne hadde konfrontert mannen tidligere, men natt til søndag fikk flere nok. Da de nok en gang ba mannen om å dra, ble litaueren aggressiv.

– Vi fikk flere telefoner om at mannen oppførte seg truende. Vi dro til stedet og tok med oss mannen, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Utvist i fem år

Sysselmannen fikk meldingen ved 06-tida søndag morgen. Den ubudne gjesten ble så ført til sysselmannskontoret, der han ble ilagt en bot på 5.000 kroner. Boten ble ilagt med hjemmel i straffelovens paragraf 350, hvilket betyr at han forstyrret fred og orden og i selvforskyldt rus har vært en fare for andre.

– Mannen er også bortvist og utvist fra Svalbard i fem år, og reiser ned med flyet mandag, sier Olsen.

Litaueren har godtatt avgjørelsen og vedtatt boten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!