Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fredelig jul på Svalbard

 

Fredelig jul på Svalbard

Julen har vært svært fredelig på Svalbard i år, som i tidligere år. Værmessig har det vært vekslende, med tildels mye vind og snø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.12.2008 kl 18:01

– Det eneste som har skjedd er at to porter på en lagerhall her i Longyearbyen har blåst opp i den sterke vinden, sier vakthavende førstebetjent Roar Mordal Hilde hos Sysselmannen.Fine værforhold

Mange fastboende feirer julen sammen med familien på fastlandet, samtidig som en del tilreisende feirer julen i Longyearbyen.

I dag er det minus ti grader og vindstille i Longyearbyen. Ifølge yr.no skal temperaturen i Longyearbyen og Svea falle til minus 20 grader i løpet av de nærmeste dagene. I Ny-Ålesund til minus 25 grader.Skutertrafikk

Snøforholdene er svært fine, noe folk på Svalbard vet å benytte seg av. Flere hytteeiere i Longyearbyen har feiret julen på Vindodden. Fangstmann Harald A. Soleim på Kapp Wijk fikk besøk av venner fra Longyearbyen lille julaften. De hadde kjørt snøskuter via Rabotbreen, innerst i Sassendalen, over innlandsisen og isen på Dicksonfjorden.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!