Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fredelig jul på Svalbard

 

Fredelig jul på Svalbard

Julen har vært svært fredelig på Svalbard i år, som i tidligere år. Værmessig har det vært vekslende, med tildels mye vind og snø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.12.2008 kl 18:01

– Det eneste som har skjedd er at to porter på en lagerhall her i Longyearbyen har blåst opp i den sterke vinden, sier vakthavende førstebetjent Roar Mordal Hilde hos Sysselmannen.Fine værforhold

Mange fastboende feirer julen sammen med familien på fastlandet, samtidig som en del tilreisende feirer julen i Longyearbyen.

I dag er det minus ti grader og vindstille i Longyearbyen. Ifølge yr.no skal temperaturen i Longyearbyen og Svea falle til minus 20 grader i løpet av de nærmeste dagene. I Ny-Ålesund til minus 25 grader.Skutertrafikk

Snøforholdene er svært fine, noe folk på Svalbard vet å benytte seg av. Flere hytteeiere i Longyearbyen har feiret julen på Vindodden. Fangstmann Harald A. Soleim på Kapp Wijk fikk besøk av venner fra Longyearbyen lille julaften. De hadde kjørt snøskuter via Rabotbreen, innerst i Sassendalen, over innlandsisen og isen på Dicksonfjorden.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!