Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fredelig jul på Svalbard

 

Fredelig jul på Svalbard

Julen har vært svært fredelig på Svalbard i år, som i tidligere år. Værmessig har det vært vekslende, med tildels mye vind og snø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.12.2008 kl 18:01

– Det eneste som har skjedd er at to porter på en lagerhall her i Longyearbyen har blåst opp i den sterke vinden, sier vakthavende førstebetjent Roar Mordal Hilde hos Sysselmannen.Fine værforhold

Mange fastboende feirer julen sammen med familien på fastlandet, samtidig som en del tilreisende feirer julen i Longyearbyen.

I dag er det minus ti grader og vindstille i Longyearbyen. Ifølge yr.no skal temperaturen i Longyearbyen og Svea falle til minus 20 grader i løpet av de nærmeste dagene. I Ny-Ålesund til minus 25 grader.Skutertrafikk

Snøforholdene er svært fine, noe folk på Svalbard vet å benytte seg av. Flere hytteeiere i Longyearbyen har feiret julen på Vindodden. Fangstmann Harald A. Soleim på Kapp Wijk fikk besøk av venner fra Longyearbyen lille julaften. De hadde kjørt snøskuter via Rabotbreen, innerst i Sassendalen, over innlandsisen og isen på Dicksonfjorden.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!