Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fra Norske Skog til Store Norske

Gruve 7 på Breinosa i Adventdalen. FOTO: Eirik Palm

Fra Norske Skog til Store Norske

Wenche Ravlo er på plass i midten av februar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2015 kl 11:15

– Jeg ser fram til å ta fatt på de spennende og krevende utfordringene som ligger i denne
stillingen, sier Wenche Ravlo.

49-åringen er utdannet sivilingeniør i kjemi med videreutdanning i ledelsesfag, og har de siste 15 årene jobbet i ulike stillinger i Norske Skogindustrier ASA, blant annet som fabrikkdirektør ved Norske Skog Follum i Hønefoss. I tillegg har hun vært produksjonsdirektør for fire av fabrikkene til Elopak AS.

– Styret er svært fornøyd med at Wenche Ravlo har takket ja til stillingen. Hun har lang og solid erfaring fra industriell virksomhet og omstilling. Vi er trygge på at hun vil være en god leder for Store Norske fremover, sier styreleder Annette Malm Justad mandag formiddag.

Gjennomgående for mange av stillingene har vært endringsledelse. Innenfor dette har HMS,
kvalitet, kostnads– og produksjonseffektivitet, samt medarbeiderutvikling vært sentrale
elementer.

Det er en utfordrende jobb som venter Ravlo i Longyearbyen. Bedriften hun starter i, er gjennom den største omstillingen noensinne, og måtte før jul si opp omlag 100 ansatte på grunn av lave kullpriser og rekordstort underskudd.

– Sammen med styret, ledelse og ansatte vil jeg gjøre mitt ytterste for å gjøre Store Norske attraktiv som hjørnesteinsbedrift og arbeidsplass også framover. Jeg gleder meg samtidig til å bli kjent med og bli en del av lokalsamfunnet på Svalbard,sier Wenche Ravlo.

LES OGSÅ:
Slutter i Store Norske
Siste dag på jobben

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!