Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fra gult til hvitt

FOTO: Eirik Palm

Fra gult til hvitt

Nå skifter merkingen på rullebanene farge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2014 kl 11:39

Avinor har fått tillatelse fra Lutftartstilsynet til å bruke hvit merkemaling på rullebanen. Rullebanen er i dag, i likhet med andre norske flyplasser. merket med gul maling, men dette er i strid med anbefalingene fra Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart, ICAO, som slår fast at rullebanemerking bør være hvit.

I et brev til Avinor, Svalbard Lufthavn, Longyear, skriver fungerende seksjonssjef Per H. Wilhelmsen i Luftfartstilsynet at tilsynet ønsker at Norge skal endre merkingen slik at den norske merkingen blir mer lik den internasjonale.

«Flyplasseksjonen har forelagt problemstillingen for vår operative avdeling. Operativ avdeling framholder at overgang til hvit rullebanemerking kan fremme flysikkerheten,» skriver han.

Årsaken til bruken av gul, reflekterende maling på norske flyplasser har vært å skape kontrast til snø eller lyst banedekke. At samtlige rullebaner skal ha svart banedekke, endrer også behovet for den gule kontrastfargen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!