Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fra gult til hvitt

FOTO: Eirik Palm

Fra gult til hvitt

Nå skifter merkingen på rullebanene farge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2014 kl 11:39

Avinor har fått tillatelse fra Lutftartstilsynet til å bruke hvit merkemaling på rullebanen. Rullebanen er i dag, i likhet med andre norske flyplasser. merket med gul maling, men dette er i strid med anbefalingene fra Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart, ICAO, som slår fast at rullebanemerking bør være hvit.

I et brev til Avinor, Svalbard Lufthavn, Longyear, skriver fungerende seksjonssjef Per H. Wilhelmsen i Luftfartstilsynet at tilsynet ønsker at Norge skal endre merkingen slik at den norske merkingen blir mer lik den internasjonale.

«Flyplasseksjonen har forelagt problemstillingen for vår operative avdeling. Operativ avdeling framholder at overgang til hvit rullebanemerking kan fremme flysikkerheten,» skriver han.

Årsaken til bruken av gul, reflekterende maling på norske flyplasser har vært å skape kontrast til snø eller lyst banedekke. At samtlige rullebaner skal ha svart banedekke, endrer også behovet for den gule kontrastfargen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!