Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fra gram til tonn

Tidligere assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim hansker med langt større saker på fastlandet enn det han gjorde på Svalbard. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Fra gram til tonn

Narkosakene som tidligere assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim håndterte i Longyearbyen kan ikke måle seg mot det som er involvert i Cappelen-saken i Oslo tingrett.

Tekst:

Publisert:

Mandag startet den seks måneder lange saken mot hasjbaron Gjermund Cappelen i Oslo tingrett. Assisterende sysselmann fra 2011 til 2013, Lars Erik Alfheim, er aktor i saken der tiltalen lyder på innførsel av 13,9 tonn hasj. I sitt innledningsforedrag mandag mente Alfheim at Cappelen hadde innført hasj for opptil to milliarder kroner over flere tiår.

Den tidligere politimannen Eirik Jensen er også involvert i Cappelen saken. Han er tiltalt for grov korrupsjon ved å ha hjulpet til med smuglingen for betaling.

Det er med andre ord stor forskjell på de narkosakene Lars Erik Alfheim påtalte på Svalbard, og den han nå fører i Oslo tingrett. I 2011 ble det et markant hopp i antallet kriminalsaker på Svalbard da Sysselmannen pågrep flere for ervervelse, bruk og salg av hasj. Det var da snakk om totalt 40 gram hasj og mindre mengder amfetamin. Totalt ble sju personer tiltalt i sakene på Svalbard den gang.

Mengden stoff som tiltalen går ut på i Oslo tingrett er 347.500 ganger større enn den «store» hasjsaken på Svalbard i 2011.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!