Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fotballærdom på «scousisk»

Live Laursen Bertelsen (t.v.) og Sofie Marlen Solberg trivdes godt på Jamie Carragher Soccer School i Longyearbyen sist helg. FOTO: Christopher Engås

Fotballærdom på «scousisk»

– Det er kjempeartig med fotballskole, selv om det er litt vanskelig å forstå instruktørene, sier Live Laursen Bertelsen (10) og Sofie Marlen Solberg (11).

Tekst:

Publisert:

Jamie Carragher er en av Liverpools store legender, med 737 kamper for Premier League-klubben. Carragher har alltid vært engasjert i barn, og har sin egen fotballskole som bærer hans navn.

41 unger i aldersgruppen 8 til 16 år fikk sist helg være med på en helgeskole med Carraghers instruktører.

Universalspråk

Darren Carr og David Flynn er begge ansatt i Liverpool-sytemet. De ble utvalgt til å være instruktører da Liverbirds Svalbard arrangerte fotballskole i Longyearbyen.

– Vi har vært i Norge før, men ikke på Svalbard. Før vi reiste hit, kikket vi på kartet og så at vi skulle til en plass som ikke akkurat var i nærheten av der vi var ved forrige besøk. Men det er det som er så fint med fotball – det spilles over alt. Det er et universalt språk, sier Carr, som er hovedtrener for et av Liverpools aldersbestemte jentelag.

Praten går på en bred Merseyside-dialekt, såkalt scouse, som selv folk med kyndige engelskkunnskaper må anstrenge seg for å forstå.

«Scouset» mål

Live Laursen Bertelsen og Sofie Marlen Solberg er normalt flinke i engelsk, men fikk noen småproblemer i helga.

– De snakker fort, og så snakker de engelsk på en måte som ikke vi har lært. Men de er veldig greie, og kan mye om fotball, sier de to jentene.

Live og Sofie var de eneste jentene på det yngste partiet. Det artigste med fotball for de to er å score mål.

– Det er aller morsomst når vi spiller skikkelig kamp. Da sentrer alle til hverandre og har det gøy. Jeg syns også det er gøy å score mål. Det er toppen liksom, sier Sofie.

– Jeg scorte på fredag. På et langskudd, legger Live til.

Nøkkelord

Se bildet større

41 unger deltok i Jamie Carragher fotballskole som Liverbirds Svalbard arrangerte. Her er trener Darren Carr i aksjon med barna. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!