Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fotballærdom på «scousisk»

Live Laursen Bertelsen (t.v.) og Sofie Marlen Solberg trivdes godt på Jamie Carragher Soccer School i Longyearbyen sist helg. FOTO: Christopher Engås

Fotballærdom på «scousisk»

– Det er kjempeartig med fotballskole, selv om det er litt vanskelig å forstå instruktørene, sier Live Laursen Bertelsen (10) og Sofie Marlen Solberg (11).

Jamie Carragher er en av Liverpools store legender, med 737 kamper for Premier League-klubben. Carragher har alltid vært engasjert i barn, og har sin egen fotballskole som bærer hans navn.

41 unger i aldersgruppen 8 til 16 år fikk sist helg være med på en helgeskole med Carraghers instruktører.

Universalspråk

Darren Carr og David Flynn er begge ansatt i Liverpool-sytemet. De ble utvalgt til å være instruktører da Liverbirds Svalbard arrangerte fotballskole i Longyearbyen.

– Vi har vært i Norge før, men ikke på Svalbard. Før vi reiste hit, kikket vi på kartet og så at vi skulle til en plass som ikke akkurat var i nærheten av der vi var ved forrige besøk. Men det er det som er så fint med fotball – det spilles over alt. Det er et universalt språk, sier Carr, som er hovedtrener for et av Liverpools aldersbestemte jentelag.

Praten går på en bred Merseyside-dialekt, såkalt scouse, som selv folk med kyndige engelskkunnskaper må anstrenge seg for å forstå.

«Scouset» mål

Live Laursen Bertelsen og Sofie Marlen Solberg er normalt flinke i engelsk, men fikk noen småproblemer i helga.

– De snakker fort, og så snakker de engelsk på en måte som ikke vi har lært. Men de er veldig greie, og kan mye om fotball, sier de to jentene.

Live og Sofie var de eneste jentene på det yngste partiet. Det artigste med fotball for de to er å score mål.

– Det er aller morsomst når vi spiller skikkelig kamp. Da sentrer alle til hverandre og har det gøy. Jeg syns også det er gøy å score mål. Det er toppen liksom, sier Sofie.

– Jeg scorte på fredag. På et langskudd, legger Live til.

Nøkkelord

Se bildet større

41 unger deltok i Jamie Carragher fotballskole som Liverbirds Svalbard arrangerte. Her er trener Darren Carr i aksjon med barna. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!