Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fotballærdom på «scousisk»

Live Laursen Bertelsen (t.v.) og Sofie Marlen Solberg trivdes godt på Jamie Carragher Soccer School i Longyearbyen sist helg. FOTO: Christopher Engås

Fotballærdom på «scousisk»

– Det er kjempeartig med fotballskole, selv om det er litt vanskelig å forstå instruktørene, sier Live Laursen Bertelsen (10) og Sofie Marlen Solberg (11).

Jamie Carragher er en av Liverpools store legender, med 737 kamper for Premier League-klubben. Carragher har alltid vært engasjert i barn, og har sin egen fotballskole som bærer hans navn.

41 unger i aldersgruppen 8 til 16 år fikk sist helg være med på en helgeskole med Carraghers instruktører.

Universalspråk

Darren Carr og David Flynn er begge ansatt i Liverpool-sytemet. De ble utvalgt til å være instruktører da Liverbirds Svalbard arrangerte fotballskole i Longyearbyen.

– Vi har vært i Norge før, men ikke på Svalbard. Før vi reiste hit, kikket vi på kartet og så at vi skulle til en plass som ikke akkurat var i nærheten av der vi var ved forrige besøk. Men det er det som er så fint med fotball – det spilles over alt. Det er et universalt språk, sier Carr, som er hovedtrener for et av Liverpools aldersbestemte jentelag.

Praten går på en bred Merseyside-dialekt, såkalt scouse, som selv folk med kyndige engelskkunnskaper må anstrenge seg for å forstå.

«Scouset» mål

Live Laursen Bertelsen og Sofie Marlen Solberg er normalt flinke i engelsk, men fikk noen småproblemer i helga.

– De snakker fort, og så snakker de engelsk på en måte som ikke vi har lært. Men de er veldig greie, og kan mye om fotball, sier de to jentene.

Live og Sofie var de eneste jentene på det yngste partiet. Det artigste med fotball for de to er å score mål.

– Det er aller morsomst når vi spiller skikkelig kamp. Da sentrer alle til hverandre og har det gøy. Jeg syns også det er gøy å score mål. Det er toppen liksom, sier Sofie.

– Jeg scorte på fredag. På et langskudd, legger Live til.

Nøkkelord

Se bildet større

41 unger deltok i Jamie Carragher fotballskole som Liverbirds Svalbard arrangerte. Her er trener Darren Carr i aksjon med barna. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!