Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortviler over gjerde

Stig Kristiansen tror gjerdet vil skape problemer. Sportscenteret flyttet inn på Elvesletta i desember 2007. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Fortviler over gjerde

Bedrifter på Elvesletta Nord er oppgitt over at parkeringsplassen blir adskilt fra veien med et gjerde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2011 kl 07:00

– Det kommer til å bli et helvetes rabalder å få fjernet snø. Og hvordan skal det bli med vare­leveringen? spør Stig Kristiansen, som driver Sportscenteret.

Han ser oppgitt på grøfta som LNS Spitsbergen (LNSS) er i gang med å grave.

– Jeg trodde saken var lagt død forrige gang de prøvde å sette opp et gjerde. Men Vigdis Hole har tydeligvis satt seg fore at det skal opp, sier Kristiansen.

Gjerdet skal bestå av én meter høye stolper med kjetting mellom og skal gå langs hele parkeringsplassen foran bygget. Bare midt på vil det være en åpning til å kjøre inn.

Holder seg til normer

Allerede i desember 2008 klaget Kristiansen på det planlagte gjerdet som er tegnet inn på delplanen. Da Svalbardposten skrev om saken, fikk Kristiansen langt på vei støtte fra Sysselmannen.

Gjerdet havnet til slutt som sak i Miljø- og næringsutvalget, uten at de endret vedtaket. Plan- og utviklingssjef i Longyearbyen lokalstyre, Vigdis Hole har liten forståelse for bekymringen gjerdet har skapt.

– Det er god plass igjen i henhold til normene for parkering. Alle forhold er drøftet og veid, og det er gjort et grundig arbeid, sier hun.

– Er det tatt hensyn til at det kan bli problemer å komme seg fram til butikkene og med snørydding?

– Vi er godt innenfor de normene som ligger til grunn andre steder i verden. Det er ikke noe mer snø her enn andre steder i Norge, svarer Hole.

Pest og plage

Anleggsleder i LNSS, Jøran Storø, deler ikke den oppfatningen.

– Gjerdet er en pest og en plage for brukerne av butikken, beboerne og for oss som driver vedlikehold og snørydding. Vi er svært lite begeistret for å sette det opp, men Longyearbyen lokalstyre sier vi må gjøre det for å få ferdigattest, sier han.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få satt det opp, når det hele tiden har ligget i planen at det skal være et gjerde der?

– Det har gått søknader og brev fram og tilbake mellom oss, Longyearbyen lokalstyre og de som bor der, i tillegg til at Sysselmannen har vært inne i bildet. Da tar ting tid. Men lokalstyret gir seg ikke. Så får vi se hvor lenge gjerdet blir stående, svarer Storø.  

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!