Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsetter som NP-direktør

Jan-Gunnar Winther sammen med Gro Harlem Brundtland på fjorårets symposium i Ny-Ålesund. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fortsetter som NP-direktør

Direktør Jan-Gunnar Winther fortsetter som direktør av Norsk Polarinstitutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2011 kl 14:33

Winther ble i dag, av Kongen i statsråd, beskikket til sin andre åremålsperiode på seks år. Winther er sivilingeniør fra NTNU fra 1987 og Ph.D (doktorgrad) samme sted fra 1993. Jan-Gunnar Winther (48) har de siste seks årene vært direktør for Norsk Polarinstitutt (NP).

Ulike stillinger

Fra 1988 til 1994 var han ansatt som forskningsingeniør ved SINTEF NHL, Trondheim. I 1994 ble han ansatt som leder for Antarktis-seksjonen i NP. Fra 1998 til 2004 ledet han programmet for polar klimaforskning, og i 2004 ble han ansatt som forskningsdirektør i NP. Han har under tiden i instituttet hatt oppgaver og verv i en rekke sammenhenger, internt i Polarmiljøsenteret og nasjonalt, så vel som internasjonalt. 

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!