Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsetter på  Kapp Wijk

Harald Soleim tar en ny overvintring på Kapp Wijk. FOTO: Birger Amundsen

Fortsetter på Kapp Wijk

Harald Soleim (74) gir seg ikke som fangstmann.

For sesongen 2015 til 2016 søker han om å få felle 20 reinsdyr for salg. I tillegg søker han om å få sanke ærfuglegg og felle fem reinsdyr til eget forbruk.

Sysselmannen godkjenner søknadene og har tildelt den kommersielle reinkvoten i fangstområdet mellom Skansebukta og Borebukta, i Bünsow Land og i området i og rundt Sassendalen. Jakten må skje i perioden 15. august til 1. november 2015. Når det gjelder reinsdyr til eget forbruk, gjelder tillatelsen i ett år fra 1. mai i år.

Soleim kommer opprinnelig fra Bergen og etablerte seg som fangstmann på Svalbard i 1977. Med unntak av den første sesongen, da han holdt til i Bjonhamna, har han hatt base på Kapp Wijk i innløpet til Dicksonfjorden.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!