Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsetter på  Kapp Wijk

Harald Soleim tar en ny overvintring på Kapp Wijk. FOTO: Birger Amundsen

Fortsetter på Kapp Wijk

Harald Soleim (74) gir seg ikke som fangstmann.

Tekst:

Publisert:

For sesongen 2015 til 2016 søker han om å få felle 20 reinsdyr for salg. I tillegg søker han om å få sanke ærfuglegg og felle fem reinsdyr til eget forbruk.

Sysselmannen godkjenner søknadene og har tildelt den kommersielle reinkvoten i fangstområdet mellom Skansebukta og Borebukta, i Bünsow Land og i området i og rundt Sassendalen. Jakten må skje i perioden 15. august til 1. november 2015. Når det gjelder reinsdyr til eget forbruk, gjelder tillatelsen i ett år fra 1. mai i år.

Soleim kommer opprinnelig fra Bergen og etablerte seg som fangstmann på Svalbard i 1977. Med unntak av den første sesongen, da han holdt til i Bjonhamna, har han hatt base på Kapp Wijk i innløpet til Dicksonfjorden.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!