Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsatt trangt om kaiplass

 

Fortsatt trangt om kaiplass

Løsningen på kaiproblemet er utsatt minst et år. Sysselmannen og Lokalstyret har somlet bort muligheten for å få med kai på neste års statsbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det har vært et stort behov for en ny kai i Longyearbyen i flere år. Fordi kapasiteten er sprengt og ingen av kaiene tilfredstiller kravene til de største cruiseskipene, blir mange skip liggende ute i Adventfjorden i stedet for å gå inn til kai. Bydrift går derfor glipp av store inntekter på kaianlegget.

Viktig sak
Nå så det imidlertid ut til at kaiproblemet kunne nærme seg en løsning, fordi Polaravdelingen i Justisdepartementet uttrykte at ny kai kunne bli en mulig sak i budsjettforhandlingene for 2008.
– Dette er en sak som har vært oppe ganske lenge, og vi hadde ikke bedt Sysselmannen og Lokalstyret gå inn i den hvis vi ikke syntes den var viktig, sier ekspedisjonssjef i Polaravdelingen, Kjerstin Askholt.
Men tirsdag ble det klart at Sysselmannen og Lokalstyret ikke får levert sin prosjektbeskrivelse i tide til møtet som Polaravdelingen skal ha til uka.

Ikke ferdig
Assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold forteller at Justisdepartementet hadde møte med Sysselmannen i mai der departementet ba om en prosjektbeskrivelse for ny kai i Longyearbyen, som skulle gjøres i samarbeid med Lokalstyret.
I slutten av desember ba Sysselmannen selskapet Multiconsult AS lage en rapport som skulle utrede mulighetene for kaibygging i Longyearbyen. På grunnlag av samtaler med selskapet har Sysselmannen og Lokalstyret kommet fram til at de ikke har tilstrekkelige opplysninger om forholdene for å kunne bygge en kai.
Løvold kan ikke svare på hvorfor det tok så lang tid før Multiconsult ble kontaktet.
– Jeg kjenner ikke hele saksgangen ettersom jeg kom til Longyearbyen i høst. Men etter at jeg kom hit har vi jobbet mye med kaiprosjektet, og har hatt et godt samarbeid med Lokalstyret, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!