Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsatt trangt om kaiplass

 

Fortsatt trangt om kaiplass

Løsningen på kaiproblemet er utsatt minst et år. Sysselmannen og Lokalstyret har somlet bort muligheten for å få med kai på neste års statsbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det har vært et stort behov for en ny kai i Longyearbyen i flere år. Fordi kapasiteten er sprengt og ingen av kaiene tilfredstiller kravene til de største cruiseskipene, blir mange skip liggende ute i Adventfjorden i stedet for å gå inn til kai. Bydrift går derfor glipp av store inntekter på kaianlegget.

Viktig sak
Nå så det imidlertid ut til at kaiproblemet kunne nærme seg en løsning, fordi Polaravdelingen i Justisdepartementet uttrykte at ny kai kunne bli en mulig sak i budsjettforhandlingene for 2008.
– Dette er en sak som har vært oppe ganske lenge, og vi hadde ikke bedt Sysselmannen og Lokalstyret gå inn i den hvis vi ikke syntes den var viktig, sier ekspedisjonssjef i Polaravdelingen, Kjerstin Askholt.
Men tirsdag ble det klart at Sysselmannen og Lokalstyret ikke får levert sin prosjektbeskrivelse i tide til møtet som Polaravdelingen skal ha til uka.

Ikke ferdig
Assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold forteller at Justisdepartementet hadde møte med Sysselmannen i mai der departementet ba om en prosjektbeskrivelse for ny kai i Longyearbyen, som skulle gjøres i samarbeid med Lokalstyret.
I slutten av desember ba Sysselmannen selskapet Multiconsult AS lage en rapport som skulle utrede mulighetene for kaibygging i Longyearbyen. På grunnlag av samtaler med selskapet har Sysselmannen og Lokalstyret kommet fram til at de ikke har tilstrekkelige opplysninger om forholdene for å kunne bygge en kai.
Løvold kan ikke svare på hvorfor det tok så lang tid før Multiconsult ble kontaktet.
– Jeg kjenner ikke hele saksgangen ettersom jeg kom til Longyearbyen i høst. Men etter at jeg kom hit har vi jobbet mye med kaiprosjektet, og har hatt et godt samarbeid med Lokalstyret, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!