Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første tildeling fra miljøvernfondet

Trine Krystad (t.v), sekretær i Svalbards miljøvernfond, og styreleder Ann-Kristin Olsen med mappen over samtlige 42 prosjekt. FOTO: Birger Amundsen

Første tildeling fra miljøvernfondet

15 prosjekter fikk til sammen 1,7 millioner kroner fra Svalbards miljøvernfond. Totalt ble det søkt om 11,2 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Styret i Svalbards miljøvernfond avsluttet arbeidet i går med å velge ut hvilke av 42 søknader som skulle få tildelt midler. Av 1,7 millioner kroner gikk over halvparten til reiselivsrelaterte prosjekter. 640.000 kroner gikk til forskningsprosjekter.
– Det har vært en krevende oppgave, og vi har brukt god tid til å gjennomgå søknadene, sier styreleder Ann-Kristin Olsen.

Se full oversikt over samtlige prosjekt.

Enighet
Hun understreker også at det var stor enighet i fondets styre om hvilke prosjekt som fikk tildelt midler.
Forskningsprosjektet «Miljøeffekter av turisme i Arktis» fikk største tildeling på 300.000 kroner. Longyearbyen Feltbiologiske forening fikk støtte til tre prosjekt på til sammen 98.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!