Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første statsborgerseremoni

Assisterende sysselmann Lars Fause var seremonimester under høytideligheten. FOTO: Birger Amundsen

Første statsborgerseremoni

Onsdag ble Constance Andersen (61) sitt norske statsborgerskap bekreftet i en seremoni hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2010 kl 23:32

– Hvis du synes at det er skummelt, kan jeg si at det er skummelt for meg også, siden det er første gang på Svalbard, sier assisterende sysselmann Lars Fause i innledningen.

Lang prosess

Constance Andersen kom til Norge i 1971, og giftet seg året etter med Jakob Andersen. Allerede da fikk hun spørsmål om norsk statsborgerskap, men sa nei til det. I løpet av årene som er gått, har hun flere ganger vurdert å skifte statsborgerskap, men det var først i fjor høst at hun gjorde alvor av det, og ble norsk statsborger sist sommer.

Troskapsløfte

Alle som innvilges norsk statsborgerskap blir invitert til å delta på seremoni med troskapsløfte. Seremoniene markerer også at nye borgere slutter seg til de grunnleggende verdiene fellesskapet bygger på med like rettigheter og plikter. Det var to som fikk tilbudet fra Sysselmannen, men bare Constance Andersen som takket ja.

Etter et musikalsk innslag av tolv år gamle Margit Skreslett på fiolin og hennes far Hans Gunnar Skreslett på piano, var det tid for troskapsløftet. 

Fause leste og Constance Andersen gjentok:? «Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet, og jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!