Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første statsborgerseremoni

Assisterende sysselmann Lars Fause var seremonimester under høytideligheten. FOTO: Birger Amundsen

Første statsborgerseremoni

Onsdag ble Constance Andersen (61) sitt norske statsborgerskap bekreftet i en seremoni hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2010 kl 23:32

– Hvis du synes at det er skummelt, kan jeg si at det er skummelt for meg også, siden det er første gang på Svalbard, sier assisterende sysselmann Lars Fause i innledningen.

Lang prosess

Constance Andersen kom til Norge i 1971, og giftet seg året etter med Jakob Andersen. Allerede da fikk hun spørsmål om norsk statsborgerskap, men sa nei til det. I løpet av årene som er gått, har hun flere ganger vurdert å skifte statsborgerskap, men det var først i fjor høst at hun gjorde alvor av det, og ble norsk statsborger sist sommer.

Troskapsløfte

Alle som innvilges norsk statsborgerskap blir invitert til å delta på seremoni med troskapsløfte. Seremoniene markerer også at nye borgere slutter seg til de grunnleggende verdiene fellesskapet bygger på med like rettigheter og plikter. Det var to som fikk tilbudet fra Sysselmannen, men bare Constance Andersen som takket ja.

Etter et musikalsk innslag av tolv år gamle Margit Skreslett på fiolin og hennes far Hans Gunnar Skreslett på piano, var det tid for troskapsløftet. 

Fause leste og Constance Andersen gjentok:? «Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet, og jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!