Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsmak på vinter

Det er blitt midlertidig hvitt i Longyearbyen. Unis-studentene Linn Marie Flølo (f.v.), Nanna Devantier, Anne Bruls og Marie Westvik trasket gjennom byen i snødrevet mandag. – Det er veldig fint at det har kommet snø. Det var litt grått før, uttalte Westvik. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Forsmak på vinter

Det intense snøværet mandag lyver. Det blir ikke vinter ennå.

Tekst:

Publisert:

Utover mandagen har det til tider snødd kraftig, med tilhørende vindkuler. Dette været vil fortsette ei stund til.

– Snøværet skyldes en del nordlig vind, som hadde med seg noe snø. Dette vil fortsette utover mandagen, og i morgen, tirsdag, vil det bli sludd og snø. Men så stiger temperaturen igjen, sier meteorogifullmektig Rune Skoglund ved Værvarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Ifølge Skoglund kan folk i Longyearbyen vente seg overgang til regn og regnbyger onsdag og en temperatur på fem varmegrader. Natt til torsdag og utover dagen blir det kaldere i noen timer, før gradestokken nok en gang kryper et stykke oppover igjen.

Måneden vi akkurat har lagt bak oss, september, ble til dels mye varmere enn normalen. På samtlige av værvarslingas stasjoner på Svalbard (Bjørnøya, Hopen, Hornsund, Ny-Ålesund, Svea og Longyearbyen) lå middeltemperaturen mer enn tre grader over normalen.

– Varmest var det i Longyearbyen, hvor middeltemperaturen i september i år lå 3,8 grader over normalen, sier Skoglund.

Den varmeste temperaturen målt i Longyearbyen i september noen gang var på 15,2 grader i 1990. 18. september var varmest i år med 11,9 grader målt ved flyplassen.

Den kaldeste septemberdagen målt noen gang var i 1988. Da krøp kvikksølvet ned til hele - 12,6 grader. Årets kaldeste var 12. september med - 0,5 grader.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!