Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsmak på vinter

Det er blitt midlertidig hvitt i Longyearbyen. Unis-studentene Linn Marie Flølo (f.v.), Nanna Devantier, Anne Bruls og Marie Westvik trasket gjennom byen i snødrevet mandag. – Det er veldig fint at det har kommet snø. Det var litt grått før, uttalte Westvik. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Forsmak på vinter

Det intense snøværet mandag lyver. Det blir ikke vinter ennå.

Tekst:

Publisert:

Utover mandagen har det til tider snødd kraftig, med tilhørende vindkuler. Dette været vil fortsette ei stund til.

– Snøværet skyldes en del nordlig vind, som hadde med seg noe snø. Dette vil fortsette utover mandagen, og i morgen, tirsdag, vil det bli sludd og snø. Men så stiger temperaturen igjen, sier meteorogifullmektig Rune Skoglund ved Værvarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Ifølge Skoglund kan folk i Longyearbyen vente seg overgang til regn og regnbyger onsdag og en temperatur på fem varmegrader. Natt til torsdag og utover dagen blir det kaldere i noen timer, før gradestokken nok en gang kryper et stykke oppover igjen.

Måneden vi akkurat har lagt bak oss, september, ble til dels mye varmere enn normalen. På samtlige av værvarslingas stasjoner på Svalbard (Bjørnøya, Hopen, Hornsund, Ny-Ålesund, Svea og Longyearbyen) lå middeltemperaturen mer enn tre grader over normalen.

– Varmest var det i Longyearbyen, hvor middeltemperaturen i september i år lå 3,8 grader over normalen, sier Skoglund.

Den varmeste temperaturen målt i Longyearbyen i september noen gang var på 15,2 grader i 1990. 18. september var varmest i år med 11,9 grader målt ved flyplassen.

Den kaldeste septemberdagen målt noen gang var i 1988. Da krøp kvikksølvet ned til hele - 12,6 grader. Årets kaldeste var 12. september med - 0,5 grader.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!