Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsmak på vinter

Det er blitt midlertidig hvitt i Longyearbyen. Unis-studentene Linn Marie Flølo (f.v.), Nanna Devantier, Anne Bruls og Marie Westvik trasket gjennom byen i snødrevet mandag. – Det er veldig fint at det har kommet snø. Det var litt grått før, uttalte Westvik. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Forsmak på vinter

Det intense snøværet mandag lyver. Det blir ikke vinter ennå.

Tekst:

Publisert:

Utover mandagen har det til tider snødd kraftig, med tilhørende vindkuler. Dette været vil fortsette ei stund til.

– Snøværet skyldes en del nordlig vind, som hadde med seg noe snø. Dette vil fortsette utover mandagen, og i morgen, tirsdag, vil det bli sludd og snø. Men så stiger temperaturen igjen, sier meteorogifullmektig Rune Skoglund ved Værvarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Ifølge Skoglund kan folk i Longyearbyen vente seg overgang til regn og regnbyger onsdag og en temperatur på fem varmegrader. Natt til torsdag og utover dagen blir det kaldere i noen timer, før gradestokken nok en gang kryper et stykke oppover igjen.

Måneden vi akkurat har lagt bak oss, september, ble til dels mye varmere enn normalen. På samtlige av værvarslingas stasjoner på Svalbard (Bjørnøya, Hopen, Hornsund, Ny-Ålesund, Svea og Longyearbyen) lå middeltemperaturen mer enn tre grader over normalen.

– Varmest var det i Longyearbyen, hvor middeltemperaturen i september i år lå 3,8 grader over normalen, sier Skoglund.

Den varmeste temperaturen målt i Longyearbyen i september noen gang var på 15,2 grader i 1990. 18. september var varmest i år med 11,9 grader målt ved flyplassen.

Den kaldeste septemberdagen målt noen gang var i 1988. Da krøp kvikksølvet ned til hele - 12,6 grader. Årets kaldeste var 12. september med - 0,5 grader.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!