Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forskere ble evakuert

Forskerne rigget ned leiren sin og ble fraktet vekk fra området hvor isbjørnen var faretruende nær. Bildet viser Andrej Kolesnikov fra Russlands vitenskapsakademi (t.v.) og Eigil Movik fra Sysselmannen. FOTO: Anastasia Gorter/Sysselmannen på Svalbard

Forskere ble evakuert

Nærgående isbjørn ved leiren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.07.2014 kl 15:31

Det var onsdag formiddag at Sysselmannen fikk melding fra Barentsburg om at to russiske forskere hadde fått besøk av en nærgående isbjørn. Ifølge meldingen var bjørnen opptatt med å spise på ei reinkadaver, som lå bare 200 meter fra leiren på sørsiden av Van Mijenfjorden.

Dermed ble det sendt ut helikopter, og forskerne fikk hjelp til å pakke ned leiren før de ble fløyet tilbake til Barentsburg.

- I tilfeller der mennesker som driver aktivitet ute i felt, blir plaget av isbjørn, er det menneskene og ikke bjørnen som må fjerne seg. Det er i tråd med svalbardmiljøloven, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø på egne nettsider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!