Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forskere ble evakuert

Forskerne rigget ned leiren sin og ble fraktet vekk fra området hvor isbjørnen var faretruende nær. Bildet viser Andrej Kolesnikov fra Russlands vitenskapsakademi (t.v.) og Eigil Movik fra Sysselmannen. FOTO: Anastasia Gorter/Sysselmannen på Svalbard

Forskere ble evakuert

Nærgående isbjørn ved leiren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.07.2014 kl 15:31

Det var onsdag formiddag at Sysselmannen fikk melding fra Barentsburg om at to russiske forskere hadde fått besøk av en nærgående isbjørn. Ifølge meldingen var bjørnen opptatt med å spise på ei reinkadaver, som lå bare 200 meter fra leiren på sørsiden av Van Mijenfjorden.

Dermed ble det sendt ut helikopter, og forskerne fikk hjelp til å pakke ned leiren før de ble fløyet tilbake til Barentsburg.

- I tilfeller der mennesker som driver aktivitet ute i felt, blir plaget av isbjørn, er det menneskene og ikke bjørnen som må fjerne seg. Det er i tråd med svalbardmiljøloven, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø på egne nettsider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!