Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsinket av vann

Eiendomssjef Leif Tore Hanssen (t.h.) og prosjektleder Jarle Trondsen i Den arktiske studentsamskipnaden var i Longyearbyen for å få avklaringer rundt skadene etter lekkasjen. – Det var et hendelig uhell, sier Trondsen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Forsinket av vann

De første studentene skulle ha flyttet inn i det nye hybelbygget på Sjøskrenten onsdag. Nå må de vente til bygget har tørket opp etter en vannskade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2014 kl 08:59

– Det vi tar sikte på nå er at vi overtar bygget 9. september, sier eiendomssjef Leif Tore Hanssen i Den arktiske studentsam­skipnaden.

Forrige torsdag skulle sprinkleranlegget i hybelbygget testes. Da viste det seg å være en lekkasje i to av koblingene, en i andre og en i tredje etasje.

Ifølge daglig leder Arne Bøe i entreprenørselskapet Sandmo & Svenkerud stod det mellom en og to centimeter vann på gulvene i de berørte rommene. Vannet på gulvet ble sugd vekk, og da entreprenøren åpnet gulvet viste det seg å være fuktig der.

– Det er ingen alvorlige skader, men det må tørke opp, sier Leif Tore Hanssen.

Bøe skriver i en epost til Svalbardposten at årsaken til lekkasjen ikke er kjent, men at koblingene som forårsaket lekkasjene sendes til analyse.

Slipper månedsleie
Tolv av studentene som skulle ha flyttet inn på Sjøskrenten onsdag er blitt innlosjert på Mary-Anns Polarrigg. Resten bor i leiligheter som Unis disponerer.

– Så finner vi ut av det litt etter hvert, sier Hanssen.

Han forteller at studentene slipper husleie denne måneden, som en kompensasjon for ulempene de får ved å ikke kunne flytte inn i egen hybel.

Håper på flere
Bortsett fra lekkasjen forrige uke er Hanssen svært fornøyd med samskipnadens nye hybelbygg.

– Jeg håper med tid og stunder vi får bygge videre på Sjøskrenten, alternativt på en tomt så nær Unis som mulig. Da vil studentene få mulighet til å trekke seg tilbake og ta selvstudier i fred og ro uten å gå tre kilometer. Det vil øke kvaliteten for studentene, sier Hanssen.

Studentsamskipnaden har foreløpig bruk for hyblene både i Nybyen og på Sjøskrenten.

– Vi har ingen planer om å selge byggene i Nybyen. Dersom vi bygger ut her nede og hyblene blir fylt opp, beholder vi Nybyen også. De fleste studiesteder har flere tilbud også når det gjelder pris. Jeg tror studentene liker å ha flere valgmuligheter, sier Trondsen.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!