Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsinket av vann

Eiendomssjef Leif Tore Hanssen (t.h.) og prosjektleder Jarle Trondsen i Den arktiske studentsamskipnaden var i Longyearbyen for å få avklaringer rundt skadene etter lekkasjen. – Det var et hendelig uhell, sier Trondsen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Forsinket av vann

De første studentene skulle ha flyttet inn i det nye hybelbygget på Sjøskrenten onsdag. Nå må de vente til bygget har tørket opp etter en vannskade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2014 kl 08:59

– Det vi tar sikte på nå er at vi overtar bygget 9. september, sier eiendomssjef Leif Tore Hanssen i Den arktiske studentsam­skipnaden.

Forrige torsdag skulle sprinkleranlegget i hybelbygget testes. Da viste det seg å være en lekkasje i to av koblingene, en i andre og en i tredje etasje.

Ifølge daglig leder Arne Bøe i entreprenørselskapet Sandmo & Svenkerud stod det mellom en og to centimeter vann på gulvene i de berørte rommene. Vannet på gulvet ble sugd vekk, og da entreprenøren åpnet gulvet viste det seg å være fuktig der.

– Det er ingen alvorlige skader, men det må tørke opp, sier Leif Tore Hanssen.

Bøe skriver i en epost til Svalbardposten at årsaken til lekkasjen ikke er kjent, men at koblingene som forårsaket lekkasjene sendes til analyse.

Slipper månedsleie
Tolv av studentene som skulle ha flyttet inn på Sjøskrenten onsdag er blitt innlosjert på Mary-Anns Polarrigg. Resten bor i leiligheter som Unis disponerer.

– Så finner vi ut av det litt etter hvert, sier Hanssen.

Han forteller at studentene slipper husleie denne måneden, som en kompensasjon for ulempene de får ved å ikke kunne flytte inn i egen hybel.

Håper på flere
Bortsett fra lekkasjen forrige uke er Hanssen svært fornøyd med samskipnadens nye hybelbygg.

– Jeg håper med tid og stunder vi får bygge videre på Sjøskrenten, alternativt på en tomt så nær Unis som mulig. Da vil studentene få mulighet til å trekke seg tilbake og ta selvstudier i fred og ro uten å gå tre kilometer. Det vil øke kvaliteten for studentene, sier Hanssen.

Studentsamskipnaden har foreløpig bruk for hyblene både i Nybyen og på Sjøskrenten.

– Vi har ingen planer om å selge byggene i Nybyen. Dersom vi bygger ut her nede og hyblene blir fylt opp, beholder vi Nybyen også. De fleste studiesteder har flere tilbud også når det gjelder pris. Jeg tror studentene liker å ha flere valgmuligheter, sier Trondsen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!