Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Førpremiere i Longyearbyen

Store deler av filmen True North ble spillt inn på Svalbard. I januar er det førpremiere. FOTO: Jason Roberts Productions

Førpremiere i Longyearbyen

Filmen Far North skal ha førpremiere 15. januar. Da kommer også regissøren og noen av skuespillerne på besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I forbindelse med Tromsø Internasjonale Filmfestival 2008 i januar, kommer deler av crewet fra den britiske filmen Far North til Longyearbyen. Blant dem er hovedrolleinnehaver Michelle Yeoh, som tidligere har spilt i «Snikende Tiger, skjult drage», og «Memoirs of a Geisha» og regissør Asif Kapadia. Før filmen vises i Tromsø får Longyearbyens innbyggere en liten førpremiere.

På Svalbard
Deler av filmen ble spilt inn på Svalbard sommeren 2006, og Jason Roberts, som var med som ansvarlig kjentmann under filmingen ville gjerne gi noe tilbake til Longyearbyens befolkning som takk for hjelpen.
– Omlag en tredjedel av filmingen er gjort på Svalbard, men på filmen ser det ut som om 90 prosent er gjort her, sier Roberts.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!