Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Førpremiere i Longyearbyen

Store deler av filmen True North ble spillt inn på Svalbard. I januar er det førpremiere. FOTO: Jason Roberts Productions

Førpremiere i Longyearbyen

Filmen Far North skal ha førpremiere 15. januar. Da kommer også regissøren og noen av skuespillerne på besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I forbindelse med Tromsø Internasjonale Filmfestival 2008 i januar, kommer deler av crewet fra den britiske filmen Far North til Longyearbyen. Blant dem er hovedrolleinnehaver Michelle Yeoh, som tidligere har spilt i «Snikende Tiger, skjult drage», og «Memoirs of a Geisha» og regissør Asif Kapadia. Før filmen vises i Tromsø får Longyearbyens innbyggere en liten førpremiere.

På Svalbard
Deler av filmen ble spilt inn på Svalbard sommeren 2006, og Jason Roberts, som var med som ansvarlig kjentmann under filmingen ville gjerne gi noe tilbake til Longyearbyens befolkning som takk for hjelpen.
– Omlag en tredjedel av filmingen er gjort på Svalbard, men på filmen ser det ut som om 90 prosent er gjort her, sier Roberts.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!