Forlik etter millionsøksmål

Veidekke Arctic AS og Store Norske ble enige midtveis i rettssaken.

Mandag 19. mars 2012 startet Veidekke Arctic arbeidet med infrastrukturen mellom den gamle og den nye gruva
Publisert
Veidekke Arctic hadde hovedentreprisen i byggingen av veien mellom Svea Nord og Lunckefjell. Arbeidet var krevende og veien går over en isbre som beveger seg én meter i året.

– Vi er veldig glade for å ha fått et forlik. Det har vært tøffe forhandlinger som har pågått over lang tid, sier prosjektleder Harry Higraff i Store Norske etter at partene mandag kom fram til et forlik mens tvistesaken pågikk i Nord-Troms tingrett.

Hemmelig
Veidekke Arctic krevde opprinnelig 60 millioner kroner ekstra etter byggingen av vei mellom Svea Nord og den nye Lunckefjellgruva. Veien går over en isbre, og Veidekkes advokat har tidligere hevdet at tunnelutlaget fra Svea Nord var 20 meter under isen. Dette førte til mye merarbeid for entreprenøren. Veidekke Arctic har prosedert på at selskapet ikke var gjort tilstrekkelig oppmerksom på dette.

Partene i forliket er enige om å holde summen hemmelig.

– Så er vi passelig misfornøyd med beløpet. Vi hadde selsvsagt sett at beløpet ble så lite som mulig, men vi har nå kommet til en løsning som går an å leve med, framholder Higraff.

Fornøyd
Tvistesaken startet 22. mai i Nord-Troms tingrett, og det var avsatt tid fram til 6. juni. Underveis har retten vært på befaring i Svea, men samtidig har partene parallelt med rettsforhandlingene forsøkt å finn fram til løsninger på egenhånd.

– Vi er fornøyd med å ha fått til et forlik og et godt forhold til Store Norske Vi har hatt et godt samarbeid med, ser avdelingsleder Jostein Nordstrøm i Veidekke Arctic AS.

– Er dere fornøyd med summen?

– Ja, ellers hadde vi ikke inngått forlik.

– Var det langt fra utgangspunktet?

– Vi lever med det, sier Nordstrøm.

Den opprinnelige kontrakten mellom partene var på 200 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS