Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Foretakene kan forsvinne i januar

Bydrift og de to andre kommunale foretakene i Longyearbyen lokalstyre kan bli oppløst om åtte måneder. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Foretakene kan forsvinne i januar

Longyearbyen lokalstyre jobber i ekspressfart. Om åtte måneder kan foretakene være historie.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen lokalstyre (LL) har nedsatt en egen prosjektgruppe som skal se på framtidas organisering av LL. Personalsjef Sissel Hultgren er prosjektleder, mens administrasjonssjef Lars Ole Saugnes er prosjektansvarlig.

Dagens komplekse organisasjonsform har lenge vært omdiskutert, både internt i LL og blant lokalpolitikere. I en analyse gjort på oppdrag av LL, anbefalte konsulentselskapet KS Konsulent tidligere i vinter at LL fjerner foretakene og i stedet organiserer seg slik kommunene på fastlandet gjør.

Vedtas før sommeren

Allerede om en måned skal prosjektgruppa fremme sitt forslag overfor politikerne. Endelig organisasjonsform blir vedtatt av lokalstyret 19. juni.

– Det er et omfattende prosjekt som skal gjøres på relativt kort tid, sa Sissel Hultgren til politikerne i Administrasjonsutvalget 15. april.

Om alt går etter planen, vil en eventuell ny organisasjonsmodell bli gjeldende allerede fra nyttår.

– Det er en ambisiøs framdriftsplan, men vi skal klare det, sa Hultgren.

Ingen mister jobben

En omorganisering krever nye delegasjonsreglementer, logoer og stillingsbeskrivelser. Det må også gjøres grundige juridiske vurderinger, for å sikre at alt går lovlig og korrekt for seg.

– Alle småting blir ikke gjort innen 2014. Det vil bli en overlappingsperiode, sa prosjektlederen.

På grunn av høy turnover, blir det ikke nødvendig med oppsigelser. Administrasjonssjefen oppfordrer likevel foretakene til å være varsomme med å ansette folk i tida framover.

– Det er ikke snakk om noen ansettelsesstopp, men ledelsen må vurdere alle nye ansettelser. Trenger vi folk nå, eller kan det vente? sa Lars Ole Saugnes.

Den mulige omorganiseringen gjør at flere andre prosjekter blir utsatt inntil videre, blant dem den nye boligstrategien til LL. I overensstemmelse med fagforeningen er boligstrategien utsatt til neste år.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!