Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Foreslår polarlostjeneste på Svalbard

Det russiske kystcruisefartøyet «Aleksey Maryshev» etter isulykken i Hornsund sist sommer. Med los om bord ville det ikke kunne skjedd. FOTO: Birger Amundsen

Foreslår polarlostjeneste på Svalbard

Kystverket har utarbeidet et grunnlag for innføring av polarlostjeneste på Svalbard. Rapporten om tjenesten, som har vært undratt offentlighet, er nå tilgjengelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For et år siden fikk Kystverket i oppdrag fra Fiskeri- og kystdepartementet å utarbeide forslag til forskrift for losplikt for enkelte fartøy som trafikkerer farvannene rundt Svalbard.
I regjeringens nordområdestrategi fremgår også at sjøsikkerheten rundt Svalbard skal styrkes. Et av tiltakene er at det skal etableres en formalisert kjentmannstjeneste, noe som innebærer plikt til å bruke kjentmann/los.

Kritisk
Svalbardposten har tidligere skrevet at lostjenesten kan bli innført allerede til sommeren. Cruisenæringen på Svalbards egen organisasjon AECO er kritisk til at dette skjer uten at organisasjonen er blitt tatt med på råd, og frykter at det kan få store konsekvenser for næringen.
I forslaget fra Kystverket kan det gis fritak for plikt til å bruke polarlos for fartøy der skipsfører og eventuelt andre av skipets navigatører har farledsbevis.
Kystverket regner med at 50 fartøy vil måtte bruke polarlos i sommersesongen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!