Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forblir hotell

Forskerhotellet er regulert som herberge/overnatting og kan bare brukes som overnattingssted for folk med kortere opphold på Svalbard. FOTO: Birger Amundsen

Forblir hotell

Arbeiderpartiet fikk trumfet gjennom ny behandling av forskerhotellet. En vararepresentant fra partiet sørget mandag for at de likevel ikke fikk gjennomslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2012 kl 07:00

Forrige uke ble det klart at saken om forskerhotellet skulle opp til ny behandling, etter at Miljø- og næringsutvalget (MNU) for halvannen måned siden sa nei til å endre delplanen for området. De sa da nei til å la Unis bruke rommene som bolig for stipendiater fram til 2017, som Svalbardposten skrev i forrige nummer. To representanter fra Arbeiderpartiet ombestemte seg etter møtet, fordi de hadde fått mer informasjon, og ba om en ny behandling.

I flertall

Arbeiderpartiet har flertall i MNU med tre representanter. Tverrpolitisk fellesliste og Høyre har én representant hver.

Odd-Gunnar Brøto Braathen (Ap), som også er styreleder i MNU, la mandag fram et forslag om å tillate Unis å benytte forskerhotellet som bolig for stipendiater fram til 1. januar 2015.

– For å vise at vi ikke sier ja til hva som helst, har vi et forslag som er begrenset i tid til 2015, sa han.

Kritisk

Lene Villumsen (Tf) var, som sist saken ble behandlet, kritisk til å tillate boliger i forsker­hotellet.

– Hva om Svalbard Hotell ber om to hotellrom til ansatte på grunn av trangt leiemarked? spurte hun.

Også Trond E. Johansen (H) var sterkt kritisk til at saken kom opp på nytt. Han pekte på flere områder som skuterparkering i friarealene og bygging av boder. Johansen beskyldte Braathen for å svinge partipisken.

Det var ikke nødvendig.

Underveis i diskusjonen gjorde nemlig Janne Anita Hansen (Ap) det klart at hun ikke deler synet til resten av partigruppa. Hun var vara for Kari Schrøder Hansen, en av de to som ønsket saken opp på nytt.

– Jeg føler meg mellom barken og veden. Skal jeg stemme som meg, eller som Kari, sa hun, og valgte til slutt å stemme mot forslaget til sitt eget parti.

Med tre mot to stemmer ble det vedtatt å ikke gå videre med forslaget om å endre delplanen for forskerhotellet. Saken skal ikke videre til lokalstyret.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!