Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forblir hotell

Forskerhotellet er regulert som herberge/overnatting og kan bare brukes som overnattingssted for folk med kortere opphold på Svalbard. FOTO: Birger Amundsen

Forblir hotell

Arbeiderpartiet fikk trumfet gjennom ny behandling av forskerhotellet. En vararepresentant fra partiet sørget mandag for at de likevel ikke fikk gjennomslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2012 kl 07:00

Forrige uke ble det klart at saken om forskerhotellet skulle opp til ny behandling, etter at Miljø- og næringsutvalget (MNU) for halvannen måned siden sa nei til å endre delplanen for området. De sa da nei til å la Unis bruke rommene som bolig for stipendiater fram til 2017, som Svalbardposten skrev i forrige nummer. To representanter fra Arbeiderpartiet ombestemte seg etter møtet, fordi de hadde fått mer informasjon, og ba om en ny behandling.

I flertall

Arbeiderpartiet har flertall i MNU med tre representanter. Tverrpolitisk fellesliste og Høyre har én representant hver.

Odd-Gunnar Brøto Braathen (Ap), som også er styreleder i MNU, la mandag fram et forslag om å tillate Unis å benytte forskerhotellet som bolig for stipendiater fram til 1. januar 2015.

– For å vise at vi ikke sier ja til hva som helst, har vi et forslag som er begrenset i tid til 2015, sa han.

Kritisk

Lene Villumsen (Tf) var, som sist saken ble behandlet, kritisk til å tillate boliger i forsker­hotellet.

– Hva om Svalbard Hotell ber om to hotellrom til ansatte på grunn av trangt leiemarked? spurte hun.

Også Trond E. Johansen (H) var sterkt kritisk til at saken kom opp på nytt. Han pekte på flere områder som skuterparkering i friarealene og bygging av boder. Johansen beskyldte Braathen for å svinge partipisken.

Det var ikke nødvendig.

Underveis i diskusjonen gjorde nemlig Janne Anita Hansen (Ap) det klart at hun ikke deler synet til resten av partigruppa. Hun var vara for Kari Schrøder Hansen, en av de to som ønsket saken opp på nytt.

– Jeg føler meg mellom barken og veden. Skal jeg stemme som meg, eller som Kari, sa hun, og valgte til slutt å stemme mot forslaget til sitt eget parti.

Med tre mot to stemmer ble det vedtatt å ikke gå videre med forslaget om å endre delplanen for forskerhotellet. Saken skal ikke videre til lokalstyret.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!