Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forbindelsen gjenopprettet

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen klippet snora med Kristoffer Albrigtsen på armen. Til høyre Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen. FOTO: Christopher Engås

Forbindelsen gjenopprettet

Longyearbyens befolkning kan igjen krysse elva på Museumsveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2014 kl 08:30

– Vi er veldig glad for at vi har fått ny bru på Museumsveien, slik at barnehagene og andre kan bruke den til sine turer igjen, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen på markeringen tirsdag. Med Kristoffer Albrigtsen på armen klippet hun snora som markerte at brua er åpen for ferdsel.

Brua er produsert av det svenske selskapet Nordbro AB, og satt opp av LNS Spitsbergen og Statens vegvesen. Brua er bygd i elementer, som betyr at den kan monteres ned igjen, om det skulle bli behov for det. Da den forrige brua falt ned i fjor sommer, besluttet lokalstyret at det måtte bygges ny av beredskapshensyn. Nå kan bilister krysse elva på stedet på ei bru som har ett kjørefelt. Ved siden av kjørebanen er det et eget adskilt gangfelt.

Åpningen ble markert med danseinnslag fra Longyearbyen kulturskole, sang fra barnehagene i byen, og med taler fra Frank Jakobsen i LNSS, lokalstyreleder Christin Kristoffersen og Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen.

Nøkkelord

Se bildet større

Elementbrua, som er produsert i Sverige, har ett kjørefelt og et adskilt gangfelt. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Byens barnehager stemte i under åpningen, blant annet med sangen om bukkene Bruse og trollet under brua. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!