Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forbindelsen gjenopprettet

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen klippet snora med Kristoffer Albrigtsen på armen. Til høyre Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen. FOTO: Christopher Engås

Forbindelsen gjenopprettet

Longyearbyens befolkning kan igjen krysse elva på Museumsveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2014 kl 08:30

– Vi er veldig glad for at vi har fått ny bru på Museumsveien, slik at barnehagene og andre kan bruke den til sine turer igjen, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen på markeringen tirsdag. Med Kristoffer Albrigtsen på armen klippet hun snora som markerte at brua er åpen for ferdsel.

Brua er produsert av det svenske selskapet Nordbro AB, og satt opp av LNS Spitsbergen og Statens vegvesen. Brua er bygd i elementer, som betyr at den kan monteres ned igjen, om det skulle bli behov for det. Da den forrige brua falt ned i fjor sommer, besluttet lokalstyret at det måtte bygges ny av beredskapshensyn. Nå kan bilister krysse elva på stedet på ei bru som har ett kjørefelt. Ved siden av kjørebanen er det et eget adskilt gangfelt.

Åpningen ble markert med danseinnslag fra Longyearbyen kulturskole, sang fra barnehagene i byen, og med taler fra Frank Jakobsen i LNSS, lokalstyreleder Christin Kristoffersen og Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen.

Nøkkelord

Se bildet større

Elementbrua, som er produsert i Sverige, har ett kjørefelt og et adskilt gangfelt. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Byens barnehager stemte i under åpningen, blant annet med sangen om bukkene Bruse og trollet under brua. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!