Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov forbedret sin egen verdensrekord fra 9,22 til 7,77 sekunder. Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) og sysselmannsførstebetjent Petter Braaten kontrollerer at alt går riktig for seg. FOTO: Roar Mordal Hilde

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov (18) fra Longyearbyen, som i forrige uke satte verdensrekord i Bedlams kube, forbedret fredag rekorden med halvannet sekund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Foran en full kinosal på Huset, med blant andre kronprinsesse Mette-Marit som tilskuer, satte Aleksander Iljasov torsdag i forrige uke verdensrekord i å sette sammen en Bedlams kube.
Bedlams kube er et tredimensjonalt puslespill, som Iljasov satte sammen på 9,22 sekunder. Den forrige rekorden var på 9,75 sekunder.
Fredag formiddag forebedret han sin egen rekord med halvannet sekund. Med blant andre ansatte fra Sysselmannen og lokalstyreleder Kjell Mork som vitner satte han sammen kuben på 7,77 sekunder.

Med én hånd
– Jeg tror dette er grensen for hvor fort jeg kan klare det. Men hvis Guinness godtar det, skal jeg søke om å gjøre det med én hånd og i blinde med to hender, sier Iljasov.
Han dedikerer sin verdensrekord til alle underprivilegerte barn i verden.
«Jeg vil gi alle fattige barn en bedre sjanse til å realisere sitt intellektuelle og fysiske potensiale», skriver han i et brev til Guinness rekordbok.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!