Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov forbedret sin egen verdensrekord fra 9,22 til 7,77 sekunder. Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) og sysselmannsførstebetjent Petter Braaten kontrollerer at alt går riktig for seg. FOTO: Roar Mordal Hilde

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov (18) fra Longyearbyen, som i forrige uke satte verdensrekord i Bedlams kube, forbedret fredag rekorden med halvannet sekund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Foran en full kinosal på Huset, med blant andre kronprinsesse Mette-Marit som tilskuer, satte Aleksander Iljasov torsdag i forrige uke verdensrekord i å sette sammen en Bedlams kube.
Bedlams kube er et tredimensjonalt puslespill, som Iljasov satte sammen på 9,22 sekunder. Den forrige rekorden var på 9,75 sekunder.
Fredag formiddag forebedret han sin egen rekord med halvannet sekund. Med blant andre ansatte fra Sysselmannen og lokalstyreleder Kjell Mork som vitner satte han sammen kuben på 7,77 sekunder.

Med én hånd
– Jeg tror dette er grensen for hvor fort jeg kan klare det. Men hvis Guinness godtar det, skal jeg søke om å gjøre det med én hånd og i blinde med to hender, sier Iljasov.
Han dedikerer sin verdensrekord til alle underprivilegerte barn i verden.
«Jeg vil gi alle fattige barn en bedre sjanse til å realisere sitt intellektuelle og fysiske potensiale», skriver han i et brev til Guinness rekordbok.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!