Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov forbedret sin egen verdensrekord fra 9,22 til 7,77 sekunder. Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) og sysselmannsførstebetjent Petter Braaten kontrollerer at alt går riktig for seg. FOTO: Roar Mordal Hilde

Forbedret rekorden

Aleksander Iljasov (18) fra Longyearbyen, som i forrige uke satte verdensrekord i Bedlams kube, forbedret fredag rekorden med halvannet sekund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Foran en full kinosal på Huset, med blant andre kronprinsesse Mette-Marit som tilskuer, satte Aleksander Iljasov torsdag i forrige uke verdensrekord i å sette sammen en Bedlams kube.
Bedlams kube er et tredimensjonalt puslespill, som Iljasov satte sammen på 9,22 sekunder. Den forrige rekorden var på 9,75 sekunder.
Fredag formiddag forebedret han sin egen rekord med halvannet sekund. Med blant andre ansatte fra Sysselmannen og lokalstyreleder Kjell Mork som vitner satte han sammen kuben på 7,77 sekunder.

Med én hånd
– Jeg tror dette er grensen for hvor fort jeg kan klare det. Men hvis Guinness godtar det, skal jeg søke om å gjøre det med én hånd og i blinde med to hender, sier Iljasov.
Han dedikerer sin verdensrekord til alle underprivilegerte barn i verden.
«Jeg vil gi alle fattige barn en bedre sjanse til å realisere sitt intellektuelle og fysiske potensiale», skriver han i et brev til Guinness rekordbok.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!