Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

For fulle sirener

Rekrutter: En tur i brannbilen var et absolutt høydepunkt for de fleste. Her er det Marte Tinasdatter Johansen og pappa Martin Johansen. som sitter framme, mens Sigrid Schei Fledsberg og pappa Kyrre Fledsberg har tatt plass i baksetet. FOTO: Christopher Engås

For fulle sirener

De fikk kjøre beltevogn og brannbil, bli løftet opp i krana, sprute vann, og tumle rundt i brannstasjonen. Årets høydepunkt for mange barn, og noen voksne.

– Det var ikke så lett å treffe. Men det var morsomt å sprute med ordentlig brannslange, uttalte Mathias Ianssen etter å ha «slokket» brannen i lekehuset på brannstasjonen.

Klosser med påmalte flammer ble satt i vinduene, og poenget var å få dem spylt vekk fra vinduene. Med litt hjelp fra brannmann Andreas Eriksson.

Stjålet beltevogn

Inge Meløy er en glad poltimann, og han blir ekstra glad når han får holde på med barn. Det syntes veldig godt lørdag.

– Nå kan du hjelpe meg litt å være politi, sa han til Elise Fredheim som fikk prøve politilua etter en tur i beltevogna til Sysselmannen. Turen gikk helt sikkert i forsvarlige former, men små bein polstret med boblestoff i ei slingrende vogn førte til mye hyling og hysterisk latter da Meløy kjørte vogna gjennom noen små veigrøfter. En kommentar om at Meløy kjørte som om han hadde stjålet beltevogna framkalte mye latter.

– Kanskje jeg har stjålet den, smilte politimannen.

Likte humpene

Joanna Eriksson smilte fra øre til øre etter å ha kjørt en tur med den røde brannbilen.

– Det artigste var å kjøre i humpene. Vi spratt opp og ned. Og så var det artig når de sprutet vann fra taket på brannbilen, fortalte hun rett etter å ha blitt satt av.

Men de som hadde lyst til å kjøre mer fikk gjøre det. I løpet av de tre timene den åpne dagen varte, kjørte de ansatte kran, brannbil, beltevogn og brannslange non-stop.

– Dette er en av de artigste dagene i året, fortalte Jon Erik Leithe mens han lempet unger inn og ut av krankurven. En tur noen meter opp i lufta ga de aller fleste smårollingene et kick.

Godt vær bidro til at den åpne brannstasjonen ble bedre besøkt i år enn på lang tid.

Mer enn vanlig

– Jeg har selvfølgelig ingen tall på hvor mange som har vært her, men jeg tror det er mange år siden så mange har tatt turen til den åpne dagen vår, fortalte brannsjef Jan Olav Sæter. Sammen med Rikhart Olsen-Ingerø tok han imot rebusløp-besvarelsene til ungene som deltok i løypa inne i brannstasjonen.

Kafeen solgte ut alt de hadde, og Arnhild Kalrud fra sykehuset loddet ut et fruktfat som Eline Melby Lorentsen til slutt vant.

Til sammen fikk tv-aksjonen 7.000 kroner fra kaffesalg og lotteri. Det må man kunne si er vel spylt.

Se bildet større

Full sprut: Mange var de som ville prøve brannslangen. Her er det Mathias Ianssen som spruter i vei med assistanse fra brannmann Andreas Eriksson. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Prøvelser: Det ble mange luftige turer med kranen. I garasjen var sykebilen populær. Lasse Birkedal tok rattet mens Marte Tinasdatter Johansen administrerte pedalene. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Non-stop: Jon Eirik Leithe og de andre brannfolkene kjørte kran i tre timer, mens det hele tiden var kø av unger som ville opp, igjen og igjen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Søtnoser: Elise Fredheim fikk låne politilua til Inge Meløy. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!