Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

For billig å leie skuter

Daglig leder: Ørnulf Krøger Vanebo er daglig leder på IGP. Han forteller at de satser på å selge «tyngre» turutstyr enn før, som telt og ovner. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

For billig å leie skuter

Ingeniør G. Paulsen har hatt to røde år. Admini­strerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel mener det er for lite å tjene på skuterturer i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2012 kl 15:32

– Vi ser et press på skuterprisene, vi mener de er altfor lave selv om det er dyrt. Det har vært bare noen hundrelapper i prisstigning de siste ti årene. Det henger ikke sammen med prisstigning på guider og utstyr, sier Trygve Steen.

Han er administrerende direktør i Spitsbergen Travel som eier Ingeniør G. Paulsen AS (IGP).

IGP gikk med et underskudd på 2,1 million kroner i 2011 og 387.000 kroner i 2010.

I tillegg til at selskapet tjener mindre per skutertur enn før, har markedet sviktet de to siste årene.

– Det har vært færre folk rett og slett. Vi har også hatt en gjennomgang av varelageret og skrevet ned verdier, sier Steen.

Han forteller at på grunn av den korte snøskutersesongen og stort verditap på skuterne, skal selskapet dreie driften for å utnytte maskinparken på en bedre måte. Det vil de gjøre ved å ha mer fokus på halvdagsturer enn heldagsturer.


Positiv utvikling

IGP arrangerer ikke selv snøskuterturer, men leier ut skutere til turproduksjonsavdelingen til moderselskapet Spitsbergen Travel.

– Skuterturene er for billige, da blir leieprisen heller ikke bra. Så er det en endring i byen med økt pendling og usikkerhet knyttet til Store Norske. Det gir nok også utslag i mindre salg av motorkjøretøy, sier Steen.

En siste utfordring han peker på er at det er mange brukte skutere til salgs i Longyearbyen, og dårlige vilkår for å selge brukte skutere til fastlandet. Dermed blir det en utfordring for selskapet å ta inn innbytteskutere fordi de risikerer å bli sittende med dem lenge.

– Det har vært en del strukturelle endringer i forretnings­området som tvinger oss til å tenke nytt, sier han.

– Hva vil dere gjøre for å gå i pluss igjen?

– Vi har en positiv utvikling på driften nå, så jeg er ikke så bekymret. Vi har hatt en ryddesjau og er på riktig kurs, sier Steen.

I en lengre periode var IGP uten daglig leder.

– Hva har det hatt å si?

– Vi har hatt personalmessige utfordringer. Det er aldri gunstig. Nå peker mye i riktig retning. Jeg er optimistisk på at vi får bedriften på rett kjøl, sier Steen.


Tar grep

13. april var en ny daglig leder på plass, Ørnulf Krøger Vanebo som kommer fra stillingen som daglig leder og prosjektleder i Målselv Fjellandsby. Han forteller at det allerede er satt i gang flere tiltak som skal gjøre kundene mer fornøyde.

– Vi styrker verkstedet og tar grep i butikken for å få et mer spennende vareutvalg. 80 prosent av det er allerede på plass. I tillegg skal vi være mer offensive overfor kundene og yte dem rettferdig service, sier Vanebo.

Han forteller at IGP hadde gode sesongmekanikere i vår og at de kommer tilbake kommende sesong.

– Vi ser framgang og bedring i resultatet både i butikken og på verkstedet. Jeg ser lyst på framtida, sier lederen.

I tillegg til snøskutere selger IGP våpen, friluftsutstyr, båter og båtmotorer.

– Vi har hatt en god sommer bak oss når det gjelder båter, og har enda fullt opp i verkstedet. Vi fikk ansatt en båtmekaniker i fjor høst og hans dag er fulltegnet, sier Vanebo.

Les også:

Nøkkelord

Se bildet større

Direktør: Trygve Steen i Spitsbergen Travel. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!