Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folksomt i løypene lørdag

 

Folksomt i løypene lørdag

 Rekordmange løpere stiller til start under årets skimaraton.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2009 kl 09:21

– Vi får i år 370 skiløpere som kommer opp fra fastlandet, og det er et rekordstort antall, sier leder for Svalbard Turn, Per Krokan.

Dersom han får det som han vil og værgudene smiler på lørdag, regner Krokan med at mellom 60 og 70 lokale deltakere vil melde seg på og gi et samlet antall deltakere opp mot 450.

Krokan regner med at minst 350 deltakere kommer til å gå hele maratondistansen på 42 kilometer med eller uten tidtaking, mens de øvrige går halvmaraton.

Tar i mot alle

Det rekordstore antallet løpere er ikke noe problem for Svalbard Turn.

– Vi tar imot alle som dukker opp. Det er mulig å melde seg på i Svalbardhallen til og med fredag ettermiddag, sier Krokan.

Årets løype starter ved Gruve 6 og går opp til Fritham. Her går maratonløperne en runde i Bødalen, og tilbake om Gangdalen. Halvmaratonløperne går en runde på Fritham før turen går tilbake ned Todalen.

Tirsdag var mannskaper ute for å sjekke skredfaren i området, og lørdag morgen skal Sysselmannens Super Pumahelikopter fly over løypa og se etter isbjørn.

Barnas skifestival

Søndag arrangeres Barnas skifestival. Fire ulike løyper for ulike aldersgrupper er kjørt opp på plassen ved Longyearbyen skole, med start og slutt ved Svalbardhallen. 

I tillegg til skirennet blir det mulighet til å grille pølser på bål, ri på hest eller prøve barneskutere i området ved skiløypene. Etter skirennet er det diplom og premieutdeling til alle deltakere. 

I forbindelse med Barnas skifestival skal det være offisiell åpning av skitrekket ved Longyearbyen skole. Trekket skal være åpent på ettermiddagstid søndag og torsdag ut sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!