Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folksomt i løypene lørdag

 

Folksomt i løypene lørdag

 Rekordmange løpere stiller til start under årets skimaraton.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2009 kl 09:21

– Vi får i år 370 skiløpere som kommer opp fra fastlandet, og det er et rekordstort antall, sier leder for Svalbard Turn, Per Krokan.

Dersom han får det som han vil og værgudene smiler på lørdag, regner Krokan med at mellom 60 og 70 lokale deltakere vil melde seg på og gi et samlet antall deltakere opp mot 450.

Krokan regner med at minst 350 deltakere kommer til å gå hele maratondistansen på 42 kilometer med eller uten tidtaking, mens de øvrige går halvmaraton.

Tar i mot alle

Det rekordstore antallet løpere er ikke noe problem for Svalbard Turn.

– Vi tar imot alle som dukker opp. Det er mulig å melde seg på i Svalbardhallen til og med fredag ettermiddag, sier Krokan.

Årets løype starter ved Gruve 6 og går opp til Fritham. Her går maratonløperne en runde i Bødalen, og tilbake om Gangdalen. Halvmaratonløperne går en runde på Fritham før turen går tilbake ned Todalen.

Tirsdag var mannskaper ute for å sjekke skredfaren i området, og lørdag morgen skal Sysselmannens Super Pumahelikopter fly over løypa og se etter isbjørn.

Barnas skifestival

Søndag arrangeres Barnas skifestival. Fire ulike løyper for ulike aldersgrupper er kjørt opp på plassen ved Longyearbyen skole, med start og slutt ved Svalbardhallen. 

I tillegg til skirennet blir det mulighet til å grille pølser på bål, ri på hest eller prøve barneskutere i området ved skiløypene. Etter skirennet er det diplom og premieutdeling til alle deltakere. 

I forbindelse med Barnas skifestival skal det være offisiell åpning av skitrekket ved Longyearbyen skole. Trekket skal være åpent på ettermiddagstid søndag og torsdag ut sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!