Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folksomt i løypene lørdag

 

Folksomt i løypene lørdag

 Rekordmange løpere stiller til start under årets skimaraton.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2009 kl 09:21

– Vi får i år 370 skiløpere som kommer opp fra fastlandet, og det er et rekordstort antall, sier leder for Svalbard Turn, Per Krokan.

Dersom han får det som han vil og værgudene smiler på lørdag, regner Krokan med at mellom 60 og 70 lokale deltakere vil melde seg på og gi et samlet antall deltakere opp mot 450.

Krokan regner med at minst 350 deltakere kommer til å gå hele maratondistansen på 42 kilometer med eller uten tidtaking, mens de øvrige går halvmaraton.

Tar i mot alle

Det rekordstore antallet løpere er ikke noe problem for Svalbard Turn.

– Vi tar imot alle som dukker opp. Det er mulig å melde seg på i Svalbardhallen til og med fredag ettermiddag, sier Krokan.

Årets løype starter ved Gruve 6 og går opp til Fritham. Her går maratonløperne en runde i Bødalen, og tilbake om Gangdalen. Halvmaratonløperne går en runde på Fritham før turen går tilbake ned Todalen.

Tirsdag var mannskaper ute for å sjekke skredfaren i området, og lørdag morgen skal Sysselmannens Super Pumahelikopter fly over løypa og se etter isbjørn.

Barnas skifestival

Søndag arrangeres Barnas skifestival. Fire ulike løyper for ulike aldersgrupper er kjørt opp på plassen ved Longyearbyen skole, med start og slutt ved Svalbardhallen. 

I tillegg til skirennet blir det mulighet til å grille pølser på bål, ri på hest eller prøve barneskutere i området ved skiløypene. Etter skirennet er det diplom og premieutdeling til alle deltakere. 

I forbindelse med Barnas skifestival skal det være offisiell åpning av skitrekket ved Longyearbyen skole. Trekket skal være åpent på ettermiddagstid søndag og torsdag ut sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!