Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folk i drikkevannet

Lokale myndigheter har gjort unntak for forbudet mot aktivitet i Isdammen. FOTO: Birger Amundsen

Folk i drikkevannet

Lokalstyret og Bydrift har gitt tillatelse til kitesurfing og forskningsaktivitet i byens drikkevann. Det har folk reagert på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som har reagert, det samme har Sysselmannen fått. Det er kjempepositivt at folk reagerer, men vi har altså gitt tillatelse til dette, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Lokalstyret.

Kitesurfing
Bydrift Longyearbyen har gitt Seilforeningen tillatelse til å drive med kitesurfing mot at utstyret reingjøres skikkelig før bruk. Ved kitesurfing blir det brukt drage til å trekke en person bortover vannflata på surfebrett.
Samtidig har Longyearbyen lokalstyre gitt nederlandske gåseforskere tillatelse til å bruke kano til å fange og ringmerke gjess i Isdammen.

Aktivitet i drikkevannet
– Folk i drikkevannet, hvordan henger det sammen?
– Driftsingeniør Jørn Myrlund i Bydrift har ansvaret for kvaliteten på drikkevannet og han så ikke dette som et problem, svarer Hole.
Hun understreker samtidig at vann ikke blir tappet fra Isdammen i sommer, men hentet fra Steintippdalen, av enkelte også kalt Gruvedalen.

Ikke motorer
Samtidig minner Hole om at også på fastlandet foregår det utstrakt menneskelig aktivitet i drikkevann, og nevner Mjøsa som et eksempel.
– Det viktigste er at vi ikke tillater bruk av påhengsmotor eller andre motorer på vannet, og at utstyret som brukes der er skikkelig reingjort. Tarmbakterier er alltid en trussel, men det er det vel nok av fra rein og gjess antar jeg, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!