Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folk i drikkevannet

Lokale myndigheter har gjort unntak for forbudet mot aktivitet i Isdammen. FOTO: Birger Amundsen

Folk i drikkevannet

Lokalstyret og Bydrift har gitt tillatelse til kitesurfing og forskningsaktivitet i byens drikkevann. Det har folk reagert på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som har reagert, det samme har Sysselmannen fått. Det er kjempepositivt at folk reagerer, men vi har altså gitt tillatelse til dette, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Lokalstyret.

Kitesurfing
Bydrift Longyearbyen har gitt Seilforeningen tillatelse til å drive med kitesurfing mot at utstyret reingjøres skikkelig før bruk. Ved kitesurfing blir det brukt drage til å trekke en person bortover vannflata på surfebrett.
Samtidig har Longyearbyen lokalstyre gitt nederlandske gåseforskere tillatelse til å bruke kano til å fange og ringmerke gjess i Isdammen.

Aktivitet i drikkevannet
– Folk i drikkevannet, hvordan henger det sammen?
– Driftsingeniør Jørn Myrlund i Bydrift har ansvaret for kvaliteten på drikkevannet og han så ikke dette som et problem, svarer Hole.
Hun understreker samtidig at vann ikke blir tappet fra Isdammen i sommer, men hentet fra Steintippdalen, av enkelte også kalt Gruvedalen.

Ikke motorer
Samtidig minner Hole om at også på fastlandet foregår det utstrakt menneskelig aktivitet i drikkevann, og nevner Mjøsa som et eksempel.
– Det viktigste er at vi ikke tillater bruk av påhengsmotor eller andre motorer på vannet, og at utstyret som brukes der er skikkelig reingjort. Tarmbakterier er alltid en trussel, men det er det vel nok av fra rein og gjess antar jeg, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!