Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folk i drikkevannet

Lokale myndigheter har gjort unntak for forbudet mot aktivitet i Isdammen. FOTO: Birger Amundsen

Folk i drikkevannet

Lokalstyret og Bydrift har gitt tillatelse til kitesurfing og forskningsaktivitet i byens drikkevann. Det har folk reagert på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som har reagert, det samme har Sysselmannen fått. Det er kjempepositivt at folk reagerer, men vi har altså gitt tillatelse til dette, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Lokalstyret.

Kitesurfing
Bydrift Longyearbyen har gitt Seilforeningen tillatelse til å drive med kitesurfing mot at utstyret reingjøres skikkelig før bruk. Ved kitesurfing blir det brukt drage til å trekke en person bortover vannflata på surfebrett.
Samtidig har Longyearbyen lokalstyre gitt nederlandske gåseforskere tillatelse til å bruke kano til å fange og ringmerke gjess i Isdammen.

Aktivitet i drikkevannet
– Folk i drikkevannet, hvordan henger det sammen?
– Driftsingeniør Jørn Myrlund i Bydrift har ansvaret for kvaliteten på drikkevannet og han så ikke dette som et problem, svarer Hole.
Hun understreker samtidig at vann ikke blir tappet fra Isdammen i sommer, men hentet fra Steintippdalen, av enkelte også kalt Gruvedalen.

Ikke motorer
Samtidig minner Hole om at også på fastlandet foregår det utstrakt menneskelig aktivitet i drikkevann, og nevner Mjøsa som et eksempel.
– Det viktigste er at vi ikke tillater bruk av påhengsmotor eller andre motorer på vannet, og at utstyret som brukes der er skikkelig reingjort. Tarmbakterier er alltid en trussel, men det er det vel nok av fra rein og gjess antar jeg, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!