Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Folk er blitt bedre til å kjøre med hunder

Årets Trappers trail går av stabelen i helga. Her går Stefan Claes ut med sitt viftespann under fjorårets løp. FOTO: Christopher Engås

– Folk er blitt bedre til å kjøre med hunder

Trappers Trail har i år en ny klasse.

Tekst:

Publisert:

Nivået på enkelte utøvere på Svalbard er blitt så bra at øyas største hundeløp i år har opprettet en ny klasse.

Normalt har traseen første dag gått til Kapp Laila via Todalen, Bødalen og Colessletta. Returen dagen etterpå har gått Colessletta, Fardalen og til målgang ved Huset.

– Når folk bruker under to timer på fire mil første dag, så sier det litt om nivået. Folk er blitt bedre til å kjøre, de kjører lenger på treningsturer og de har bedre hunder. Noen trenger større utfordringer, sier sjef for arrangementet Elise Strømseng.

I år skal er det opprettet en «åpen klasse» som skal kjøre 70 kilometer første dag.

Deltagerne i klassen kan ha opp til ti hunder i spannet. De andre klassene blir ski og pulk (1-3 hunder), småspann (3-5 hunder) og storspann (6-8 hunder).

I fjor ble hundeløpet ille plaget av et utbrudd av kennelhoste i de lokale hundegårdene. Så langt er det ingen ting som tyder på at historien skal gjenta seg.

– Det var et utbrudd av diaré tidligere i vinter, men nå er det ingen ting som tyder på at vi skal bli plaget av epidemier eller andre sykdommer, sier Strømseng.

Start blir fra Unis lørdag, og målgang ved Huset søndag. Hundeklubben ønsker alle tilskuere velkom

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!