Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Følger Viljars vei tilbake

NRK Brennpunkt var på plass da Viljar Hanssen kom tilbake til Longyearbyen i oktober i fjor. I kveld sendes resultatet på NRK1. FOTO: Birger Amundsen

Følger Viljars vei tilbake

Viljar Hanssen har blitt fulgt av TV-kameraer siden midten av august. I kveld vises dokumentaren om hans vei tilbake.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2012 kl 10:02

Dokumentaren «Tilbake» sendes i kveld på NRK1. I programmet får seerne følge tre ungdommers vei tilbake til hverdagen etter 22. juli. Viljar Hanssen pådro seg alvorlige skuddskader, men overlevde.

Vil bidra

Opptakene startet i midten av august, og for 18-åringen fra Longyearbyen har det gått greit å ha et kamera rundt seg i prosessen.

– Jeg la ikke så mye merke til dem i begynnelsen, og følte egentlig ikke noe forskjell da kameraet var til stede, sier Viljar Hanssen.

– Hvorfor sa du ja til å la Brennpunkt følge deg?

– Først og fremst fordi jeg fikk mellom seks og åtte medieforespørsler daglig i tida etter 22. Siden jeg da hadde en avtale med NRK, kunne jeg si nei til alle andre. Dette gjør også at jeg får bidra til å fortelle min historie og kanskje inspirere andre, sier Viljar.

Litt distanse

NRK har også fulgt Lara Rashid fra Nesodden, som mistet storesøsteren Bano på Utøya. Woria Kamil Ahmad (18) fra Hamar er den tredje ungdommen seerne får møte i kveldens dokumentar. Viljar har selv sett dokumentaren.

– Det var litt merkelig å se den. De har tatt bort mye av det jeg har gjort, og det har blitt veldig mye om det følelsesmessige. Det er mye jeg skulle hatt med, sier 18-åringen og legger til:

– Jeg gir litt av meg selv, men jeg har ikke brettet meg helt ut. Det er viktig å holde litt distanse.

Han skal ikke se dokumentaren på nytt i kveld.

– Da skal jeg i middag, ler han.

Plastøye

Den siste tida har Viljar vært i Oslo for å få et proteseøye, noe seerne kunne følge på NRKs helseprogram «Puls» mandag kveld.

– Proteseøyet er egentlig en tjukk plastlinse med et øye på. Det er helt fascinerende hva de får til. Det er veldig flinke folk på Ullevål sykehus, sier Viljar.

– Nå er jeg endelig ferdig, og nå skal jeg bare være i Longyearbyen og nyte været og tida framover. Det blir veldig godt, sier han. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!