Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

FNs generalsekretær til Svalbard

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal besøke øygruppa i månedskiftet august-september. FOTO: FN-foto/Mark Garten

FNs generalsekretær til Svalbard

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kommer til Svalbard i forbindelse med sitt norgesbesøk fra 30. august til 2. september i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.05.2009 kl 11:16

Hovedformålet med besøket er å diskutere klimautfordringene i nord. Også tusenårsmålene, finanskrisen og FN-reform vil være tema, ifølge en pressemelding fra statsministerens kontor.

– Det er en glede å ønske FNs generalsekretær velkommen til Norge, sier statsminister Jens Stoltenberg. 

Til Ny-Ålesund

Etter å ha hatt samtaler med blant andre Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre i Oslo reiser Ban Ki-moon til Svalbard og iskanten for å se på klimakrisens innvirkning på ismassene i polområdene. Han vil blant annet besøke frølageret og den norske og koreanske forskningsstasjonen i Ny-Ålesund. Miljøvernminister Erik Solheim følger Ban under besøket på Svalbard.

Fokus på klimaspørsmål

– At Bans første besøk til Norge som FNs generalsekretær setter fokus på klimaspørsmål, er særlig betydningsfullt i sluttspurten før verdenssamfunnet skal samles om en ny klimaavtale i København i desember, sier statsministeren.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!