Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

FN-stiftelse i Longyearbyen

Torsdag ettermiddag ankom Gro Harlem Brundtland (t.v.) og Ted Turner gammelkaia i Longyearbyen. Der gikk de om bord i Sysselmannens skip «Nordsyssel». FOTO: Line Nagell Ylvisåker

FN-stiftelse i Longyearbyen

Gro Harlem Brundtland kom til Longyearbyen i dag med et prominent følge som skal studere klima i nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2011 kl 16:13

Brundtland og elleve andre medlemmer av styret for United Nations Foundation (UNF) har de siste dagene hatt møte i Oslo. I dag kom de til Longyearbyen.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisasjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, energi, klima og miljø. Det er de to siste temaene som er i fokus når deler av styret besøker Svalbard.

Lokalt vertskap

Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt er vertskap for gruppen.

– Vi skal si noe om forhold i Arktis, blant annet dette med klimaendringer, sier direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt (NP).

Foredragene skal foregå om bord på «Nordsyssel» i Isfjorden-området. I tillegg til Brundtland skal UNF-grunnlegger Ted Turner, senator Timothy E. Wirth, Reid Detchon og Aaron Sherinan etter planen komme til byen i dag.

– Vi ser frem til å få besøk. Det skal bli spennende å informere om hvordan forholdene er på Svalbard. Vi håper de får utbytte av besøket, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Viktig besøk

Winther forteller at besøket er viktig for NP.

– Norske myndigheter trekker mange viktige personer til Nordområdene. Summen av disse er et sterkt virkemiddel til å få heve forståelse, kunnskap og eierskapet. Norge har muligheten til å sette blikket på områder de mener er viktige. Det er en effektiv utnyttelse av norsk nordområdepolitikk, sier Winther.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!