Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

FN-stiftelse i Longyearbyen

Torsdag ettermiddag ankom Gro Harlem Brundtland (t.v.) og Ted Turner gammelkaia i Longyearbyen. Der gikk de om bord i Sysselmannens skip «Nordsyssel». FOTO: Line Nagell Ylvisåker

FN-stiftelse i Longyearbyen

Gro Harlem Brundtland kom til Longyearbyen i dag med et prominent følge som skal studere klima i nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2011 kl 16:13

Brundtland og elleve andre medlemmer av styret for United Nations Foundation (UNF) har de siste dagene hatt møte i Oslo. I dag kom de til Longyearbyen.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisasjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, energi, klima og miljø. Det er de to siste temaene som er i fokus når deler av styret besøker Svalbard.

Lokalt vertskap

Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt er vertskap for gruppen.

– Vi skal si noe om forhold i Arktis, blant annet dette med klimaendringer, sier direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt (NP).

Foredragene skal foregå om bord på «Nordsyssel» i Isfjorden-området. I tillegg til Brundtland skal UNF-grunnlegger Ted Turner, senator Timothy E. Wirth, Reid Detchon og Aaron Sherinan etter planen komme til byen i dag.

– Vi ser frem til å få besøk. Det skal bli spennende å informere om hvordan forholdene er på Svalbard. Vi håper de får utbytte av besøket, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Viktig besøk

Winther forteller at besøket er viktig for NP.

– Norske myndigheter trekker mange viktige personer til Nordområdene. Summen av disse er et sterkt virkemiddel til å få heve forståelse, kunnskap og eierskapet. Norge har muligheten til å sette blikket på områder de mener er viktige. Det er en effektiv utnyttelse av norsk nordområdepolitikk, sier Winther.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!