Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

FN-stiftelse i Longyearbyen

Torsdag ettermiddag ankom Gro Harlem Brundtland (t.v.) og Ted Turner gammelkaia i Longyearbyen. Der gikk de om bord i Sysselmannens skip «Nordsyssel». FOTO: Line Nagell Ylvisåker

FN-stiftelse i Longyearbyen

Gro Harlem Brundtland kom til Longyearbyen i dag med et prominent følge som skal studere klima i nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2011 kl 16:13

Brundtland og elleve andre medlemmer av styret for United Nations Foundation (UNF) har de siste dagene hatt møte i Oslo. I dag kom de til Longyearbyen.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisasjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, energi, klima og miljø. Det er de to siste temaene som er i fokus når deler av styret besøker Svalbard.

Lokalt vertskap

Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt er vertskap for gruppen.

– Vi skal si noe om forhold i Arktis, blant annet dette med klimaendringer, sier direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt (NP).

Foredragene skal foregå om bord på «Nordsyssel» i Isfjorden-området. I tillegg til Brundtland skal UNF-grunnlegger Ted Turner, senator Timothy E. Wirth, Reid Detchon og Aaron Sherinan etter planen komme til byen i dag.

– Vi ser frem til å få besøk. Det skal bli spennende å informere om hvordan forholdene er på Svalbard. Vi håper de får utbytte av besøket, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Viktig besøk

Winther forteller at besøket er viktig for NP.

– Norske myndigheter trekker mange viktige personer til Nordområdene. Summen av disse er et sterkt virkemiddel til å få heve forståelse, kunnskap og eierskapet. Norge har muligheten til å sette blikket på områder de mener er viktige. Det er en effektiv utnyttelse av norsk nordområdepolitikk, sier Winther.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!