Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter sørover

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes ledet tirsdag sitt siste politiske møte sammen med lokalstyreleder Arild Olsen (Ap). FOTO: Christopher Engås

Flytter sørover

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes hadde fredag sin siste dag i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2016 kl 09:21

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes i Longyearbyen lokalstyre (LL) har nå gitt fra seg stafettpinnen til Elin Dolmseth. Nå flytter han sørover, og går inn i jobb som rådmann i Gran kommune.

– Jeg er blitt 60 år, og skulle jeg ha en spennende jobb til så måtte det bli nå. Jeg har gård og grunn i Nord-Odal, barnebarn og jaktbikkje som venter, sier Saugnes.

Han begynte i jobben den 25. februar 2013, og hadde en åremålsstilling på seks år. Det ble altså med tre og et halvt år i jobben. Saugnes innrømmer at det blir rart å flytte fra byen.

– Man blir jo glad i folka og byen, og Svalbard for øvrig. Det er med et tungt hjerte man drar herfra, men jeg har ryggsekken full av minner og nettverk. Så har jeg masse erfaring fra LL som jeg tar med meg inn i mitt nye kommunale liv.

Saugnes spøker med at han i 2013 sa han var glad for å slippe å forholde seg til helsesektoren, som til tider kan være krevende. Men det var før han møtte på arktisk infrasturktur.

– Energiverket er nesten det samme. Det krever mye arbeid, og har kostet mye. Det har vært og er utfordrende, sier Saugnes.

Han skryter også av det gode samarbeidet som har vært med blant annet Sysselmannen og andre etater og organer på Svalbard.

– Jeg er ikke så veldig byråkratisk av meg, så det at man kjenner hverandre og slipper å skrive et brev og sende masse papirer for å få til samhandling og få gjennomført noe, har vært veldig positivt.

Saugnes forteller også at det har vært morsomt å følge utviklingen i politikken i Longyearbyen.

– Det nye lokalstyret har tatt steget videre i debattene. De har blitt flinkere til å få inn litt humor og mer liv inn i politikken som debatteres.

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttningen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!