Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter sørover

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes ledet tirsdag sitt siste politiske møte sammen med lokalstyreleder Arild Olsen (Ap). FOTO: Christopher Engås

Flytter sørover

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes hadde fredag sin siste dag i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2016 kl 09:21

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes i Longyearbyen lokalstyre (LL) har nå gitt fra seg stafettpinnen til Elin Dolmseth. Nå flytter han sørover, og går inn i jobb som rådmann i Gran kommune.

– Jeg er blitt 60 år, og skulle jeg ha en spennende jobb til så måtte det bli nå. Jeg har gård og grunn i Nord-Odal, barnebarn og jaktbikkje som venter, sier Saugnes.

Han begynte i jobben den 25. februar 2013, og hadde en åremålsstilling på seks år. Det ble altså med tre og et halvt år i jobben. Saugnes innrømmer at det blir rart å flytte fra byen.

– Man blir jo glad i folka og byen, og Svalbard for øvrig. Det er med et tungt hjerte man drar herfra, men jeg har ryggsekken full av minner og nettverk. Så har jeg masse erfaring fra LL som jeg tar med meg inn i mitt nye kommunale liv.

Saugnes spøker med at han i 2013 sa han var glad for å slippe å forholde seg til helsesektoren, som til tider kan være krevende. Men det var før han møtte på arktisk infrasturktur.

– Energiverket er nesten det samme. Det krever mye arbeid, og har kostet mye. Det har vært og er utfordrende, sier Saugnes.

Han skryter også av det gode samarbeidet som har vært med blant annet Sysselmannen og andre etater og organer på Svalbard.

– Jeg er ikke så veldig byråkratisk av meg, så det at man kjenner hverandre og slipper å skrive et brev og sende masse papirer for å få til samhandling og få gjennomført noe, har vært veldig positivt.

Saugnes forteller også at det har vært morsomt å følge utviklingen i politikken i Longyearbyen.

– Det nye lokalstyret har tatt steget videre i debattene. De har blitt flinkere til å få inn litt humor og mer liv inn i politikken som debatteres.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!