Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter inn i Røde kors-lokaler

 

Flytter inn i Røde kors-lokaler

Arktisk naturguide-studiet fikk rekordmange søkere til høsten. Nå flytter de inn i nye lokaler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2012 kl 09:00

Ventelisten på Arktisk naturguide-studiet til Høgskolen i Finnmark (HiF) ble så lang, at det i år ikke vil bli å finne på restetorget. Alle de 24 plassene er fylt opp.

Studiummet hadde over 80 søkere, hvorav over 50 var kvalifiserte etter kravene.

Nye lokaler

I april kom det fram at HiF ikke hadde råd til å leie lokaler av Unis lenger, og at høgskolen var i dialog med Longyearbyen Røde Kors.

I begynnelsen av juni signerte de to partene en ettårskontrakt, som sikrer HiF bruk av Røde Kors-lokalene kommende skoleår.

– Høgskolen i Finnmark har vært heldige som har gode lokale krefter som har bidratt til å få det til. For oss var det veldig naturlig å ta kontakt med Røde Kors, som står for flere av de samme verdiene som oss. Mye av kompetansen de har, kan også vi dra nytte av. Våre studenter har i alle år vært aktive i organisasjonen, forteller Andersen.

– Er dette kun en midlertidig løsning?

– Det er en ettårskontrakt, så ja, det er det. I universitet- og høgskoleverden svinger det mye. Jeg utelukker ikke at vi kan samarbeide med Unis på et senere tidspunkt, forteller han.

Investerer i nytt utstyr

Andersen forteller videre at lokalene i Røde Kors-huset er bedre egnet for et intimt klassemiljø. De kommer til å ha lager i førsteetasje, mens undervisningen foregår på nivået over.

–Det blir ikke de samme undervisningskvalitetene med for eksempel lesesaler, som Unis har, men vi er et spesielt studium. Mye av det vi gjør, gjør vi utendørs. Vi klarer oss med det Røde Kors å tilby, forteller Andersen.

– Må dere investere i nytt utstyr?

– Vi har nesten alt vi behøver, men vi må kjøpe sikkerhetsutstyr, våpen og satelittelefon. I sammenligning med hvor dyrt det er å drive studiet er det en langsiktig innvestering.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!