Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter inn i Røde kors-lokaler

 

Flytter inn i Røde kors-lokaler

Arktisk naturguide-studiet fikk rekordmange søkere til høsten. Nå flytter de inn i nye lokaler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2012 kl 09:00

Ventelisten på Arktisk naturguide-studiet til Høgskolen i Finnmark (HiF) ble så lang, at det i år ikke vil bli å finne på restetorget. Alle de 24 plassene er fylt opp.

Studiummet hadde over 80 søkere, hvorav over 50 var kvalifiserte etter kravene.

Nye lokaler

I april kom det fram at HiF ikke hadde råd til å leie lokaler av Unis lenger, og at høgskolen var i dialog med Longyearbyen Røde Kors.

I begynnelsen av juni signerte de to partene en ettårskontrakt, som sikrer HiF bruk av Røde Kors-lokalene kommende skoleår.

– Høgskolen i Finnmark har vært heldige som har gode lokale krefter som har bidratt til å få det til. For oss var det veldig naturlig å ta kontakt med Røde Kors, som står for flere av de samme verdiene som oss. Mye av kompetansen de har, kan også vi dra nytte av. Våre studenter har i alle år vært aktive i organisasjonen, forteller Andersen.

– Er dette kun en midlertidig løsning?

– Det er en ettårskontrakt, så ja, det er det. I universitet- og høgskoleverden svinger det mye. Jeg utelukker ikke at vi kan samarbeide med Unis på et senere tidspunkt, forteller han.

Investerer i nytt utstyr

Andersen forteller videre at lokalene i Røde Kors-huset er bedre egnet for et intimt klassemiljø. De kommer til å ha lager i førsteetasje, mens undervisningen foregår på nivået over.

–Det blir ikke de samme undervisningskvalitetene med for eksempel lesesaler, som Unis har, men vi er et spesielt studium. Mye av det vi gjør, gjør vi utendørs. Vi klarer oss med det Røde Kors å tilby, forteller Andersen.

– Må dere investere i nytt utstyr?

– Vi har nesten alt vi behøver, men vi må kjøpe sikkerhetsutstyr, våpen og satelittelefon. I sammenligning med hvor dyrt det er å drive studiet er det en langsiktig innvestering.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!