Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter hytte fra «gruvestøy»

Unna gruva: Jason Roberts vil flytte hytta et stykke sørover til Sporodden.

Flytter hytte fra «gruvestøy»

Jason Roberts informerer Sysselmannen om at han skal flytte hytta si fra Rindersbukta på grunn av for mye gruveaktivitet i området.

Hytta som heter «Vaglebu» vil Roberts flytte fra Paulamorenen i Rindersbukta til området ved Sporodden på nordsiden av Kvalvågen.

I en orientering til Syssel­mannen skriver Roberts at han planlegger å flytte hytta, på grunn av økende gruve­aktivitet i området hvor hytta ligger i dag, noe som har gjort plasseringen uegnet. At Store Norske nå har fått tillatelse til å drive gruvedrift i Lunckefjellet, er en av årsakene til flyttingen.

Hytta skal fraktes til Kval­vågen på slede, og Roberts informerer om at han ikke kommer til å skade terrenget. Flyttingen vil heller ikke føre til forurensing.

Kulturminnerådgiver Helge Solli hos Sysselmannen opplyser at Roberts ikke kan flytte hytta uten videre.

– Det han kaller melding kan ikke vi behandle slik. Vi har valgt å behandle den som en søknad, og mener vi har fått tilstrekkelig informasjon, sier Solli.

Han forteller at Syssel­mannen er i gang med å behandle søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!