Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytrafikken til Svea blir rammet

Flytrafikken på Svalbard blir rammet av at Avinor-ansatte ikke lenger kan jobbe overtid. FOTO: Birger Amundsen

Flytrafikken til Svea blir rammet

Lufttransport frykter problemer for flytrafikken til Svea til vinteren. Årsaken er at Avinor-ansatte på flyplassen ikke lenger kan arbeide overtid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mandag sa Norsk Tjenestemannslag (NTL) opp dispensasjonsavtalen for overtidsarbeid for samtlige Avinor-ansatte på norske flyplasser. Det begrenser tidspunktet når trafikk kan avvikles på flyplassen i Longyearbyen.
– Når avtalen nå er sagt opp kan de ansatte ikke lenger jobbe overtid fordi overtidskvoten for i år er brukt opp. Det får konsekvenser for trafikk etter klokken 18 på ettermiddagen, og i helgene, sier lufthavnsjef Ole M. Rambech.

Trafikk på dagtid
Basesjef Robert Johansen ved Lufttransport AS sitt kontor i Longyearbyen frykter at dette vil skape store problemer for flytrafikken mellom Svea og Longyearbyen.
– For flygning til Svea vil det få konsekvenser til vinteren. Når været er dårlig har vi vært fleksible og fløyet når det måtte passe for å ta igjen det tapte. Det kan vi ikke lenger gjøre nå når flyplassen stenger klokken 18 og all trafikk må skje på dagtid, sier Johansen.
Videre sier han at den begrensa åpningstiden også vil skape problemer for kystvaktoppdrag i Barentshavet.
– Kystvakta har som regel bare tatt kontakt og så har vi fløyet. Nå kan ikke det lenger skje. Det er verst i helga. Fordi det ikke er rutefly lørdag vil flyplassen være helt stengt i helgen, sier han.

Mindre fleksibel
– I verste fall får jeg ikke kontroll over situasjonen før neste år. Ved årsskiftet nullstilles det hele, da kan vi igjen bruke overtid, sier Ole M. Rambech.
Han er ikke glad for situasjonen som er oppstått fordi han som lufthavnsjef har mistet fleksibiliteten. Han understreker at dette ikke vil få konsekvenser for eventuelle ambulanse- og redningsoppdrag.
Basesjef Robert Johansen sier at både Store Norske og Kystvakta har tatt opp saken med Avinor.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!