Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytrafikken til Svea blir rammet

Flytrafikken på Svalbard blir rammet av at Avinor-ansatte ikke lenger kan jobbe overtid. FOTO: Birger Amundsen

Flytrafikken til Svea blir rammet

Lufttransport frykter problemer for flytrafikken til Svea til vinteren. Årsaken er at Avinor-ansatte på flyplassen ikke lenger kan arbeide overtid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mandag sa Norsk Tjenestemannslag (NTL) opp dispensasjonsavtalen for overtidsarbeid for samtlige Avinor-ansatte på norske flyplasser. Det begrenser tidspunktet når trafikk kan avvikles på flyplassen i Longyearbyen.
– Når avtalen nå er sagt opp kan de ansatte ikke lenger jobbe overtid fordi overtidskvoten for i år er brukt opp. Det får konsekvenser for trafikk etter klokken 18 på ettermiddagen, og i helgene, sier lufthavnsjef Ole M. Rambech.

Trafikk på dagtid
Basesjef Robert Johansen ved Lufttransport AS sitt kontor i Longyearbyen frykter at dette vil skape store problemer for flytrafikken mellom Svea og Longyearbyen.
– For flygning til Svea vil det få konsekvenser til vinteren. Når været er dårlig har vi vært fleksible og fløyet når det måtte passe for å ta igjen det tapte. Det kan vi ikke lenger gjøre nå når flyplassen stenger klokken 18 og all trafikk må skje på dagtid, sier Johansen.
Videre sier han at den begrensa åpningstiden også vil skape problemer for kystvaktoppdrag i Barentshavet.
– Kystvakta har som regel bare tatt kontakt og så har vi fløyet. Nå kan ikke det lenger skje. Det er verst i helga. Fordi det ikke er rutefly lørdag vil flyplassen være helt stengt i helgen, sier han.

Mindre fleksibel
– I verste fall får jeg ikke kontroll over situasjonen før neste år. Ved årsskiftet nullstilles det hele, da kan vi igjen bruke overtid, sier Ole M. Rambech.
Han er ikke glad for situasjonen som er oppstått fordi han som lufthavnsjef har mistet fleksibiliteten. Han understreker at dette ikke vil få konsekvenser for eventuelle ambulanse- og redningsoppdrag.
Basesjef Robert Johansen sier at både Store Norske og Kystvakta har tatt opp saken med Avinor.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!